U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jong De Graafschap geeft voorsprong uit handen tegen Jong SC Cambuur


Jong De Graafschap heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen de beloften van SC Cambuur met 2-2 gelijkgespeeld. In een goede wedstrijd maakte Andreas Dusink voor rust twee doelpunten, maar kwam de thuisploeg in de tweede helft langszij.

Veldoverwicht én voorsprong

Trainer Jan Vreman had in Leeuwarden een jong elftal tot zijn beschikking en vond dat zijn mannen een prima wedstrijd op de mat legden. "Maar als je bij rust met 0-2 aan de leiding gaat, wil je die wedstrijd winnen. In de eerste helft lieten we een aantal goede aanvallen zien, hadden we een veldoverwicht én scoorden we twee keer. Na rust kregen we ook kansen maar haalden we er te weinig uit, ook doordat Cambuur 1-op-1 ging spelen." Beide doelpunten bij Jong De Graafschap werden gemaakt door Andreas Dusink, die na een zware blessure zijn eerste competitiewedstrijd sinds vijftien maanden speelde.

Twee goals van Dusink

"Mooi voor hem dat hij scoort bij zijn terugkeer (in competitieverband)", aldus Vreman. "Beide goals ontstonden na voorzetten vanaf rechts. Bij de eerste kwam Andreas goed voor de goal en het tweede doelpunt was een kopbal." Op basis van het spel had Jong De Graafschap in de ogen van Vreman meer verdiend. "De eerste tegengoal viel uit een omschakelmoment en de 2-2 was een vrije trap die van richting werd veranderd. Op het laatste moment hadden we de wedstrijd kunnen winnen, maar ging een vrije trap nét naast. We hebben goed gespeeld, maar dat telt niet alleen. Ook het resultaat is belangrijk", besloot de trainer van de beloften.

Opstelling Jong De Graafschap: Van den Dam; Janssen (80. Van Amerongen), Esselink (85. Bosma), Van Doorn, Hekkers; Kruidbos, Dusink (46. Hebbink), Abdulahi; Van Nispen, Lieshout en Vergara Berrio.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner