Jong De Graafschap deklasseert beloften Achilles'29 volledig: 10-0

De beloften van De Graafschap hebben maandagavond een monsterscore neergezet tegen Jong Achilles'29. De ploeg van Jan Vreman won met dikke cijfers: 10-0. Stef Nijland en Delano Burgzorg maakten drie doelpunten, Mohamed Hamdaoui en Jordy Thomassen scoorden twee keer.

Ruime voorsprong bij rust

Jong De Graafschap liet vanaf de eerste minuut zien beter te zijn dan de ploeg uit Groesbeek en begon voortvarend. Nijland tekende voor de openingstreffer en twintig minuten later hadden ook Burgzorg (prima kopgoal), Hamdaoui (combinatie met Thomassen) en opnieuw Nijland gescoord. Nog voor rust werd het 6-0, door doelpunten van Thomassen en Nijland. De 5-0 ontstond na een fout van Achilles-doelman Poul Nas.

Burgzorg tweemaal trefzeker

In de tweede helft - waarin invaller Liban Abdulahi vervangen moest worden - liep Jong De Graafschap verder uit en werd het krachtsverschil nóg duidelijker. Hamdaoui, Burgzorg en Thomassen zorgden na 65 minuten spelen voor een 9-0 tussenstand. Het slotakkoord was voor Burgzorg: 10-0. Ook Achilles'29 kreeg gaandeweg de wedstrijd mogelijkheden om te scoren, maar liet een aantal kansen onbenut. Doelman Agil Etemadi had een rustige avond, maar voorkwam met enkele reddingen een Achilles-goal.

Opstelling Jong De Graafschap: Etemadi; Huntelaar, Vet, L. Nieuwpoort (46. Abdulahi - 76. Van Doorn), Hekkers; Bakker, Nijland, Hamdaoui; Narsingh (71. Bosma), Thomassen en Burgzorg.

{asset:32370:url}{asset:32371:url}{asset:32372:url}{asset:32373:url}{asset:32374:url}{asset:32375:url}{asset:32376:url}{asset:32377:url}{asset:32378:url}{asset:32379:url}