Jong De Graafschap begint seizoen met ruime zege op NEC

Jong De Graafschap is de beloftencompetitie maandagavond begonnen met een 4-0 overwinning op Jong NEC. Mohamed Hamdaoui (twee keer) en Jordy Thomassen scoorden, terwijl Bart van Rooij een eigen doelpunt maakte. Bij de gasten uit Nijmegen kreeg Frank Sturing na rust een rode kaart.

Dreiging voor rust

Het team van Jong De Graafschap bestond uit spelers van het eerste elftal die de afgelopen weken weinig speelminuten maakten. De eerste kans was voor de thuisploeg: Mohamed Hamdaoui trof op aangeven van Furdjel Narsingh de lat. Even later kreeg ook Anthony van den Hurk een grote mogelijkheid op de 1-0, maar de spits mikte over. Halverwege de eerste helft viel Lars Nieuwpoort geblesseerd uit en werd hij vervangen door Marlon Versteeg. Jong NEC werd nauwelijks gevaarlijk en kwam niet verder dan een afstandsschot van Niek Hoogveld.

Vier goals in tweede helft

In de tweede helft maakte Jong De Graafschap het verschil. Na de rode kaart voor NEC'er Frank Sturing (overtreding op doorgebroken speler) kregen de beloften meer ruimte. Hamdaoui zette de Superboeren met een prachtig afstandsschot op voorsprong, waarna Bart van Rooij zijn eigen doelman verschalkte: 2-0. De 3-0 kwam op naam van Jordy Thomassen, die de bal uit een hoekschop achter keeper Norbert Alblas werkte. Het slotakkoord was voor Hamdaoui: hij was het eindstation van een snelle aanval en maakte de 4-0.

De volgende wedstrijd van Jong De Graafschap is maandag 27 augustus tegen Jong FC Twente.

Opstelling Jong De Graafschap: Etemadi; Van Overbeek, Straalman, Klaasen, L. Nieuwpoort (25. Versteeg); Vet, Thomassen, Olijve; Narsingh (61. Burgzorg), Van den Hurk (77. Leidsman) en Hamdaoui.

{asset:30916:url}

{asset:30917:url}

{asset:30918:url}

{asset:30919:url}

{asset:30920:url}

{asset:30921:url}

{asset:30922:url}