Jong België maatje te groot voor Jong Oranje op De Vijverberg

In voorbereiding op het EK-kwalificatieduel tegen Andorra heeft Jong Oranje donderdag de oefeninterland tegen Jong België met 1-4 verloren. Op De Vijverberg keek het team Art Langeler bij rust tegen een 0-1 achterstand aan. In de tweede helft maakte Groeneveld gelijk, waarna Jong België uitliep naar 1-4.

Vroege achterstand

Net als bij de vorige interlands kon Jong Oranje weer rekenen op steun rekenen van een goedgevulde Vijverberg. Ruim achtduizend toeschouwers zagen Jong België al vroeg op voorsprong komen. Oulare zette met een kopbal de 0-1 op het bord. Jong Oranje nam daarna het initiatief maar kwam tot weinig grote kansen. Na een half uur spelen leek Jong Oranje op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een handsbal van Van Amersfoort. De Oranje-talenten zochten met 0-1 achterstand de kleedkamer op. {asset:28528:url}

Jong België bouwt voorsprong verder uit

Kort na rust maakte NEC-aanvaller Groeneveld in de 49e minuut de gelijkmaker. Een kleine tien minuten later kwam Jong België voor de tweede keer op voorsprong via Cools: 1-2. Daarna liepen buren verder uit door een doelpunt van Ngoy, speler van Stoke City. De wedstrijd was gespeeld toen De Sart er 1-4 van maakte. De nederlaag van Jong Oranje betekent dat het zijn ongeslagen status op De Vijverberg kwijt is geraakt.

{asset:28529:url}Ondanks het verlies bleef de Achterhoekse jeugd geduldig wachten op de ereronde. Gesigneerde ballen werden het publiek ingeschoten en sommigen hoopten op een shirt van bijvoorbeeld Steven Bergwijn. Ook werd er tijd genomen voor een selfie en een handtekening zodat ze niet met lege handen naar huis gingen.