Jan Vreman spreekt van 'schitterend' uitvak en beloning: "De drie punten"


Jan Vreman spreekt van 'schitterend' uitvak en beloning: "De drie punten"

De Graafschap-trainer Jan Vreman heeft met zijn manschappen een belangrijke slag geslagen op bezoek bij FC Utrecht (0-2 winst). De coach weet echter dat de strijd nog niet is gestreden. "We mogen hier nog een dag van genieten en dan gaat de focus op AZ, want Cambuur is nog niet weg", zei Vreman. "Hopelijk was dit een voorschot op wat nog komt, hopelijk halen we de nacompetitie. Die moeten we ook winnen, anders hebben we nog niks."

"Drie punten de beloning"

Op de persconferentie ging de trainer in op de wedstrijd. "Utrecht draait een goed seizoen en krijgt de bekerfinale nog als toetje. Dan weet je dat je het in de wedstrijd heel lastig krijgt. Toch hoop je en wil je graag punten meenemen. We hebben er alles op ingezet om dat voor elkaar te krijgen en zijn daarvoor beloond. De beloning: dat we drie punten meenemen. We hebben absoluut kansen gehad hier en daarvan hebben we er twee benut. Maar het is ook zo dat het de andere kant op kon vallen. Utrecht was een hele grote fase bovenliggend en kreeg ook veel kansen", aldus Vreman.

"Daar zat het verschil"

"Utrecht scoorde niet door wat goede reddingen van Hidde (Jurjus) en wat ballen die van de lijn werden gehaald. Utrecht bleek niet scherp genoeg voor de goal, dat waren wij wel vandaag. We hebben mogelijkheden gehad en hadden er meer dan twee kunnen maken vanavond. Daar zat ook het verschil in met Utrecht, dat wij er wel twee van maken en Utrecht kansen liet liggen. Qua kansenverhouding zat er voor Utrecht minimaal een gelijkspel in, misschien nog wel meer. Zij waren daarin bovenliggend", besefte Vreman.

'Schitterend' uitvak

"We moesten nog punten hebben en hebben er nu drie bij. Daar hebben we hard voor gevochten als groep zijnde. Morgen gaan we kijken wat Cambuur gaat doen. Dit is een hele belangrijke en grote stap", oordeelde de trainer, die ook nog even tijd maakte om de 0-2 uit te lichten. "Een schitterende goal, een voorzet op maat van Nathaniel Will en Vincent Vermeij die 'm binnenknikt. We moeten heel blij zijn dat het 0-2 wordt." En tot slot had hij het over het goedgevulde uitvak. "De sfeer was goed daar, dit gebeurt elke keer weer, dat is schitterend."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht