​Hoogstandje Javairo Dilrosun bezorgt Jong Oranje overwinning

Vijf dagen na de 0-6 overwinning op Jong Gibraltar heeft Jong Oranje opnieuw een zege geboekt. Op De Vijverberg waren de beloften van bondscoach Erwin van de Looi dinsdagavond met 2-1 te sterk voor Jong Engeland. Javairo Dilrosun schonk Oranje in extremis de overwinning door een vrije trap binnen te schieten.

'Groningse' openingstreffer

In de eerste helft van de vriendschappelijke wedstrijd dicteerde Oranje het spel en het thuisland kreeg dan ook de meeste kansen. Na een voorzichtig begin kregen Teun Koopmeiners (redding Aaron Ramsdale) en Kaj Sierhuis (schot geblokt) mogelijkheden en het was laatstgenoemde die na 23 minuten de ban brak. De spits frommelde de bal binnen na een lage voorzet van Deyovaisio Zeefuik, zijn ploeggenoot bij FC Groningen.

Engeland kruipt uit schulp

Oranje bleef ook na de openingstreffer de baas op het veld. Dat overwicht resulteerde in kansen voor Javairo Dilrosun en Justin Kluivert. Engeland meldde zich hierna wat vaker op de vijandelijke helft. Een kopbal van Phil Foden vloog over en Kjell Scherpen maakte een geplaatste inzet van James Justin onschadelijk.

Verslag gaat verder onder de Tweet

Dilrosun poetst gelijkmaker weg

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niets voor beide doelen. Na de zeventigste minuut kreeg Oranje de kans om het duel voortijdig in het slot te gooien: invaller Abdou Harroui trof van dichtbij de lat en hierna liet Cody Gakpo - die in de ploeg was gekomen voor Sierhuis - twee kansen liggen. In minuut 75 viel uit het niets de gelijkmaker: na balverlies van Rick van Drongelen schoot Mason Greenwood van Manchester United binnen. Hier leek het bij te blijven, maar Dilrosun besloot anders. Zijn vrije trap in blessuretijd vloog in de bovenhoek: 2-1.

Vizier kan weer op EK-campagne

Jong Oranje kan zich nu weer richten op de kwalificatiereeks voor het EK in Italië en San Marino. Oranje staat na vier wedstrijden met twaalf punten bovenaan in de poule en neemt het op 27 maart in Doetinchem op tegen Wit-Rusland.

Opstelling Jong Oranje: Scherpen; Zeefuik, Schuurs (46. Doekhi), Van Drongelen, Wijndal (46. Malacia); Reis (88. Kadioglu), De Wit, Koopmeiners (46. Harroui); Dilrosun, Sierhuis (66. Gakpo) en Kluivert (78. Chong).

{asset:38627:url}

{asset:38607:url}

{asset:38608:url}

{asset:38609:url}

{asset:38610:url}

{asset:38628:url}

{asset:38611:url}