U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Peter Hofstede jaar langer bij De Graafschap: 'Helder technisch beleid'


Peter Hofstede jaar langer bij De Graafschap: 'Helder technisch beleid'

Deze week heeft De Graafschap het contract met technisch manager Peter Hofstede verlengd. Hofstede krijgt na een promotie, een heroïsche degradatie en de tegenvallende huidige positie op de ranglijst wederom een contract voor een jaar. Voor het komende seizoen is Hofstede al geruime tijd bezig om een sterke selectie vol met De Graafschap DNA en voldoende voetballend vermogen samen te stellen. Spektakel, werkvoetbal met resultaat zal daarbij leidend zijn en blijven.

Algemeen bestuurder Hans Veldhorst licht toe: “Dit seizoen hebben we aanvankelijk veel pech gehad met een groot aantal blessures. Ook later in het seizoen wilde het maar niet op zijn plek vallen, terwijl we kijkend naar het spelersmateriaal toch met z’n allen overtuigd waren en zijn dat dit een duidelijke top 5 ploeg is. Met het verlengen en vastleggen van spelers als Driver, Diemers, Bednarek, Pedro en ook met spelers als Lammers, Will, Koolhof, Smeets, El Jebli en scorende spits Parzyszek, die allen vorig seizoen doorgroeiden tot complete spelers, was de club erg tevreden over de selectie.”

“Toch sloeg er een soort angst in de ploeg, waardoor we na een prima eerste wedstrijd, slechts sporadisch tot goede wedstrijden kwamen”, analyseert Veldhorst verder. “De laatste weken is er weer een team ontstaan waar iedereen voor op de banken staat, met een serie van 5 overwinningen op een rij.”

RvC-voorzitter Martin Mos vult aan: “De lage klassering is voor ons allemaal een enorme tegenvaller. Een domper die we met vereende krachten nog een prachtig slot kunnen geven! Dat doel laten we niet los, de vierde periode is nog altijd binnen handbereik. Voor de lange termijn geloven we in de ingeslagen weg. Op voetbalgebied blijft dat helder: investeren in ons geheel eigen soort voetbal. Voetbal waar de Achterhoek voor naar het stadion komt, voetbal waar we zoals in de afgelopen weken met trots van kunnen genieten. In die visie, waar werkvoetbal met een aantal ervaren sterkhouders als basis en vooral naar voren gericht voetbal centraal staan, doen wij geen concessies.”
Mos vervolgt: “Peter heeft laten zien daar invulling aan te kunnen geven, ondanks het feit dat het in dit seizoen lang duurde voordat het team ging draaien. Hofstede heeft daarnaast aangetoond over goede contacten te beschikken en bijzonder sterk in de onderhandelingen te zijn. Niet alleen met het samenstellen en verlengen, het versterken in de winterstop, maar zeker ook als het gaat om de transferonderhandelingen. Bij zowel Vermeij als Jurjus heeft De Graafschap in de persoon van Peter deals gesloten die recht doen aan onze club en de talenten van deze twee spelers. Kortom genoeg reden om het contract met een jaar te verlengen.”

Peter Hofstede zelf kijkt uit naar het komende jaar, maar is ook reëel: “Vanaf het moment dat ik bij De Graafschap aan de slag mocht, deelde ik het allerbelangrijkste met zowel DB, RvC als achterban: deze club moet investeren in D'ran-voetbal. Ik heb daarbij regelmatig teruggepakt op de tijd van Simon Kistemaker, maar we moeten ook reëel zijn, het voetbal en de voetballers zijn extreem veranderd. Maar we gaan door op de ingeslagen weg, met helder technisch beleid, en spelers die dat kunnen brengen wat ons publiek en onze sponsoren willen zien. Dat begint bij werklust en komt via totale overgave voor de club en spektakel uiteindelijk bij punten. Dat laatste hebben we dit seizoen helaas pas in de laatste maanden mogen ervaren. De visie blijft het zelfde, maar alles en iedereen zal er nog een stap bij gaan zetten.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner