​Henk de Jong: "Willen nog heel lang van de laatste plek blijven"


​Henk de Jong: "Willen nog heel lang van de laatste plek blijven"

De Graafschap won vrijdagavond de belangrijke kraker tegen NAC Breda. Op De Vijverberg werd de verjaardag van de Superboeren verfraaid door een topresultaat: 3-0. Trainer Henk de Jong was zeer te spreken over alles wat in en rond het stadion gebeurde.

"Minuut stilte fantastisch"

"Dit is een honderd procent terechte overwinning, waar we heel blij mee zijn. We zijn van de laatste plaats af en dat hopen we nog heel lang vol te houden", luidde de start van de persconferentie van De Jong. "Er zijn dingen die belangrijker zijn dan voetbal. De minuut stilte voor Jurrie Koolhof was fantastisch. Complimenten aan het hele stadion, ook aan het uitvak met de NAC-supporters. Jurrie was een integere en fantastische man die helaas veel te vroeg is overleden."

Complimenten

"De club bestaat 65 jaar, vandaag is die dag. Dat we het zo met z'n allen doen, en als we dit met z'n allen blijven volhouden, dan gaan we een heel eind komen. Gefeliciteerd! Ook wil ik Peter Hofstede complimenten geven voor de afgelopen transferperiode, voor wat hij gedaan heeft. Grote complimenten, dat heb je echt goed gedaan. Verder wil ik ook complimenten aan de Brigata Tifosi geven, dat een fantastisch spandoek voor Jurrie Koolhof had gemaakt."

"Jongens een weekend vrij"

De Brigata Tifosi had eigenlijk meer in petto. "Niet dat jullie denken dat zij niks voor de wedstrijd hadden verzonnen.. Ze maakten namelijk een spandoek van bijna 100 meter, waar de verf van af is gegaan. Dat doek moesten zij weggooien, terwijl ze er weken mee bezig zijn geweest. Jongens, heel erg bedankt voor de steun en hopelijk komt er weer een mooi nieuw spandoek. De spelers hebben een weekend vrij en dat hebben zij verdiend na de eerste drie weken allemachtig gasgeven, daar gaan we mooi mee door. Nu eerst lekker een biertje drinken, goed weekend", eindigt De Jong zijn verhaal.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht