U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​Henk de Jong: "We hebben toch nog een kansje, we leven nog"


​Henk de Jong: "We hebben toch nog een kansje, we leven nog"

De Graafschap-trainer Henk de Jong weet dat zijn ploeg een Houdini-act nodig heeft op de laatste speeldag om de play-offs te bereiken. Door het 3-3 gelijkspel tegen Achilles '29 is De Graafschap nu afhankelijk van zowel RKC Waalwijk als FC Eindhoven.

Goals weggegeven

"Allereerst wil ik graag aangeven dat ik heel veel respect heb voor mijn collega Eric Meijers, voor hoe hij met Achilles het doet vanuit zo'n moeilijke situatie. Maar ik had liever gewonnen, laat dat duidelijk zijn", begon De Jong op de persconferentie. "Verdedigend gezien spelen we een bizar seizoen. Dat komt niet door de goals die we elke week maken, dat zijn er wel twee of drie, maar door de manier waarop we goals weggeven. Dat zie je vaak terugkeren, het gaat heel simpel."

Alles op alles gezet

"In de eerste helft was dat ook weer zo. Het mag niet gebeuren dat je drie keer voor komt en dan de goals zo tegen krijgt. In de tweede helft hebben we alles op alles gezet om het om te draaien. We hebben heel aanvallend gespeeld, kansen gekregen, maar Te Loeke maakte een paar fantastische reddingen en dan speel je 3-3. Terecht ook. Ik heb wel groot respect voor mijn ploeg, niet voor hoe we vandaag verdedigd hebben, al doen we dat met z'n allen. Maar wel voor hoe we al die punten hebben behaald."

"We leven nog"

"De jongens doen er alles aan. Vanavond was het alleen niet genoeg om te winnen. We hebben tóch nog een kansje, we leven nog. Wie had dat enkele maanden terug gedacht, dat we nog kans maakten op de play-offs? We hebben toch wat gepresteerd. Dit is ook een mooie basis voor volgend jaar. Maar het betekent wel: verdedigend moet het beter. Dankuwel, bedankt voor de steun, wij gaan mooi door", besloot De Jong.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner