​Henk de Jong : "We krijgen nog twee leuke potjes..."


​Henk de Jong : "We krijgen nog twee leuke potjes..."

De Graafschap-trainer Henk de Jong was het met zijn collega Dick Lukkien eens. Eigenlijk verdiende FC Emmen misschien wel meer in de kraker op De Vijverberg. Gelukkig ging De Graafschap uiteindelijk met de driepunter aan de haal. "En tegen Vitesse moeten we gewoon de punten pakken."

Nu wel geluk

"Ik kreeg na afloop al veel vragen over wat ik ervan vond dat we van Emmen hebben gewonnen. Eigenlijk is het jammer dat we concurrenten zijn, want ik vind dat mijn collega Dick Lukkien het goed doet. Vanavond had Emmen meer verdiend, maar dit hebben wij al vijf of zes weken achter elkaar. We speelden goed in de afgelopen wedstrijden, kregen veel kansen, maar de bal ging er niet in. Vanavond wel", aldus De Jong.

"Op karakter gewonnen"

"Ik ben dankbaar voor mijn keeper, natuurlijk. We misten een paar belangrijke jongens, waaronder spits (Charlison) Benschop, die prima is vervangen door (Fabian) Serrarens. Ook het gemis van Ted van de Pavert is voelbaar, want het zijn sterkhouders in ons team. Ik hoop dat we er in de komende twee weken iets aan kunnen doen. Gelukkig hebben we vandaag op karakter - en met het nodige geluk - gewonnen. Dat is de eerste keer voor ons."

"Nog twee leuke potjes"

"Als dit zo doorgaat, gaat het de goede kant op vanaf nu. We gaan mooi door en krijgen nog twee leuke potjes: Vitesse-uit en Ajax-thuis, de laatste wedstrijd. Tegen Vitesse moeten we gewoon de punten pakken en ik hoop dat Feyenoord, hoe mooi de club ook is, morgen punten pakt tegen NAC Breda. Bedankt mensen, voor alle steun. Echt top, ook op de hooftribune stond iedereen er vol achter. Zo komen we een heel eind. Dank u wel allemaal, mooi op tijd naar huis!"Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht