​Henk de Jong: "We gaan naar de tent. Hoe heet die? De Spiegeltent, ja"


​Henk de Jong: "We gaan naar de tent. Hoe heet die? De Spiegeltent, ja"

De Graafschap won vrijdag met 2-1 van FC Volendam, een goed begin van een mooi Carnavalsweekend in Doetinchem. Trainer Henk de Jong kende het fenomeen niet, maar laat zijn spelers maandag lekker losgaan in de Spiegeltent. "En daarna weer snel fris worden."

Tactisch spel

"In de eerste helft was het een tactisch spel tussen de ploegen. (Tarik) Tissoudali werd uitgeschakeld, maar dat betekent dat er op andere posities jongens vrij komen. Dat was ook zo bij (Mark) Diemers en als hij werd vastgezet, dan kwam (Jordy) Tutuarima op links vrij. Een paar keer kwam dat eruit. Gelukkig maakten we daaruit vlak voor rust de 1-0", aldus De Jong. "Daarvoor had (Daryl) Van Mieghem al een kans, die hij volgens mij breed wilde leggen."

Ander Volendam

"Na rust zagen we een ander Volendam. Maar ik moet daarbij ook voor mijn ploeg opkomen, want we hebben deze week en afgelopen weken hard getraind. Dat kan nu. Straks spelen we zes wedstrijden in 2,5 week tijd. Dat gebeurt in maart en april - en wij hopen dat we ook in mei nog spelen. Nu kan je iets extra's doen, maar ik zag wel wat vermoeidheid bij mijn boys. En daarbij ook een beter Volendam, natuurlijk. Daar gaan we volgende week wat mee doen; fris worden", vervolgt de coach.

Carnaval vieren

Daar zit wel een 'maar' aan vast... "Maandag zal dat nog niet lukken. Dan gaan we met de boys naar de tent in Doetinchem. Hoe heet die tent? De spiegeltent, ja. In Friesland vieren we geen Carnaval. Daar gaan ze maar lekker doorzakken. Daarna moeten we fris worden, want volgende week is het voor ons FC Emmen-uit. Een uitstekende tegenstander, waarmee we ons graag meten. We hebben er zin in. Maar nu is het eerst feest in Doetinchem. Ik wens iedereen een heel fijn Carnavalsweekend. Vermaak je lekker, pas goed op jezelf en tot volgende week."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht