Henk de Jong: "Wat een mooi eerbetoon en een steun"


Henk de Jong: "Wat een mooi eerbetoon en een steun"

Vrijdagavond waren ongeveer 300 supporters van De Graafschap aanwezig in Emmen om het team van trainer Henk de Jong te steunen. Tevens werd er door de aanhang van De Graafschap stilgestaan bij het overlijden van de 23-jarige Bas, supporter uit vak 18. Ook de fanatieke aanhang van FC Emmen liet zich niet onbetuigd en deed mee aan het eerbetoon.

"Ik werd er wel even stil van hoor", zegt Henk de Jong. "Wat een emotioneel en mooi gebaar. Het doek bij de opkomst was al prachtig, maar dat er in de 6e en de 23e minuut zo gezamenlijk werd stilgestaan bij het overlijden van Bas, dat deed me wel wat. De fans van Emmen boden zelfs aan onze supporters hun speciaal daarvoor gemaakte doek aan. De saamhorigheid zit hier erg diep, dat is mooi om te zien. Onze supporters bleven ons de hele wedstrijd steunen, ze begrijpen dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen. Alleen samen komen we hier uit."

Aanstaande vrijdag speelt De Graafschap de thuiswedstrijd tegen Telstar. Ook tijdens die wedstrijd zal er vanuit de supporters van De Graafschap een speciaal eerbetoon zijn.Het wordt wat dat betreft een aparte avond, voorafgaand  aan de wedstrijd doet Prins Carnaval de aftrap. Daar is uitvoerig over gesproken met zowel de carnavalsvereniging als met onze supporters. Ook Bas was een carnavalist. 

Foto: Pro Shots


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda