U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong trots op hele ploeg: "Dat begint te groeien"


De Graafschap-trainer Henk de Jong was na het 1-1 gelijkspel bij NEC Nijmegen trots op zijn ploeg. De coach vond de einduitslag terecht. Voor rust kreeg De Graafschap de beste kansen, terwijl NEC na de pauze het heft in handen nam.

"Een plan bedacht"

"Wij misten nogal wat spelers vanavond, doordat we vorige week domme rode kaarten hebben gekregen en gepakt. Zowel met het krijgen als pakken van die kaarten ben ik niet echt blij", aldus De Jong na afloop op het persmoment. "We hebben een plan bedacht, daarbij kijk je ook naar de tegenstander. Hoe kunnen we NEC pijn doen? In de eerste helft hebben we dat fantastisch gedaan."

"1-3 of 1-4"

"Met onze buitenspelers zetten we druk op hun centrum, op het middenveld kantelden we en in balbezit lieten we Youssef El Jebli uit de spits wegzakken. Daaruit kregen we veel voetballende kansen. Ik denk dat we bij rust wel met 1-3 of 1-4 voor konden staan. In de tweede helft hebben we gezwijnd. NEC was oppermachtig en kon de zege pakken met redelijk tot goed voetbal."

Trots op spelers

"In de eerste helft hadden wij het goed voor elkaar. Ik ben heel trots op de groep jongens, hoe we dat gedaan hebben met z'n allen en hoe ze meegedacht hebben met het tactische plan. Dat begint te groeien, ook met jongens die vaak niet spelen", zei De Jong. "Over de hele wedstrijd gezien is de 1-1 een terechte uitslag. Op basis van de eerste helft konden wij voor staan, op basis van de tweede helft kon NEC voor staan. Ik denk overigen dat NEC promoveert, dat moet ook. En ik denk dat wij leuke dingen gaan doen in de nacompetitie, voor onszelf en voor onze supporters."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner