U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong tevreden met resultaat tegen NEC: "Een goed gevoel overheerst"


Henk de Jong tevreden met resultaat tegen NEC: "Een goed gevoel overheerst"

De Graafschap-trainer Henk de Jong zag donderdag dat zijn ploeg een sterke oefenwedstrijd speelde tegen NEC (1-1). De coach was tevreden over de goede prestatie en kon veel spelers minuten geven. Ook keek De Jong alvast vooruit naar de eerstkomende wedstrijd van de Superboeren: thuis tegen Jong PSV..

Goed gevoel overheerst

"Ik heb een goede pot voetbal gezien, vooral de eerste zestig minuten. Daarna kregen we het heel moeilijk, ook omdat een aantal spelers er fysiek doorheen zat. Maar al met al is het een mooi resultaat, in een wedstrijd waarin we iedereen minuten hebben gegeven. Dat is belangrijk, omdat de jongens iedere dag keihard trainen. Dan moeten ze ook spelen. Bij mij overheerst een goed gevoel, dat komt vooral door het eerste uur van de wedstrijd", aldus De Jong.

Van Overbeek als rechtsback

"Met de snelle jongens bij ons voorin werden er kansen gecreëerd en waren we dreigend", analyseerde De Jong, die opmerkte dat De Graafschap voor rust geen kans weggaf. "In die fase hadden we het verdedigend heel goed staan. Over de hele wedstrijd gezien is 1-1 een terechte uitslag." De Jong liet Elvio van Overbeek als rechtsback spelen. "Ik vind hem uitstekend op die positie, tegen NEC was hij zelfs een van de betere spelers. Hij heeft snelheid en een goede voorzet op de juiste momenten."

Blik op Jong PSV

Na de oefenpot tegen NEC en enkele vrije dagen hervat de selectie de voorbereiding op het thuisduel met Jong PSV (vrijdag 31 maart). De Jong: "Tegen NEC hebben we ons hersteld van de wedstrijd van vorige week (3-2 verlies bij Fortuna Sittard). Met tien man gaven we de punten weg, dat was jammer. Nu hebben de jongens een paar dagen vrij en volgende week richten we de blik op Jong PSV. Ik hoop dat onze supporters weer massaal komen en het een aantrekkelijke wedstrijd wordt."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner