Henk de Jong: "Stadion moet vol en supporters moeten ons er doorheen schreeuwen"


Henk de Jong: "Stadion moet vol en supporters moeten ons er doorheen schreeuwen"

Trainer Henk de Jong was zeer opgetogen na de zege op Sparta Rotterdam in de heenwedstrijd van de finale van de play-offs. De Graafschap kwam al vroeg op achterstand, maar in de tweede helft werkten de Superboeren deze achterstand weg. Door een benutte strafschop van Youssef El Jebli in blessuretijd verschafte De Graafschap zich een goede uitgangspositie voor de return van dinsdag: 1-2.

"We hebben het keurig gedaan"

"We hebben het keurig gedaan en ik ben heel blij. Vooral in de eerste vijftien minuten hadden we het moeilijk. Sparta speelde compact in een 4-4-2-systeem. Daar hadden we het lastig mee, zeker met Lars Veldwijk. Dat is gewoon een sterke vent. Daarna kregen we wat meer grip op de wedstrijd, maar het was wel lastig. Te veel ballen gingen van de as naar de backs. We moesten wel de rust blijven bewaren en niet idioot gaan doen", vertelde De Jong na afloop.

Rood en veel blessuretijd

Na twintig minuten in de tweede helft kwam De Graafschap via een kopbal van Nabil Bahoui terug in de wedstrijd en uiteindelijk zorgde Youssef El Jebli voor de zege. "De 1-1 viel voor ons op een goed moment en de rode kaart (Bart Vriends, twee keer geel, red.) was voor ons niet verkeerd. Na negentig minuten ging het bord bij de grensrechter omhoog en toen dacht ik: 'vijf minuten blessuretijd, waar haal je het weg?' Uiteindelijk ben ik er heel blij mee, haha", vervolgde De Jong.

Bericht gaat verder onder de foto

"Het stadion moet vol"

De Jong kijkt nu al uit naar de return van dinsdag, maar waakt voor te veel optimisme. "Het is nog niet klaar en we zijn er nog niet. We moeten ons verstand erbij houden, rustig blijven en met beide benen op de grond blijven staan. Het stadion moet vol komende dinsdag. De supporters moeten en kunnen ons er doorheen schreeuwen. Dat hebben de jongens ook nodig, want de krachten zijn de laatste weken wel wat weggezakt. De supporters kunnen ons nu helemaal helpen. We moeten dinsdag niet in de broek poepen en gas geven."

"Ik geef alles voor De Graafschap"

“Echt, ik hoop zó dat we het gaan doen. Dit vergt een hoop van mij als trainer, maar ook van de groep. De jongens hebben een goed karakter. De wissels foeteren wel omdat ze niet spelen, maar altijd met respect. Ze trainen allemaal ontzettend hard en ook als ze niet spelen tonen ze karakter. Als we het halen, hoop ik ook dat de club mooie stappen gaat maken en kan doorgroeien. Ik ben gek met deze club en de supporters en ik vind ook dat ik als trainer als uithangbord moet fungeren. Ondanks dat ik wegga, ga ik door en ik wil het goed afmaken. Ik geef alles voor De Graafschap."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda

Er staat op dit moment niks op de agenda.