​Henk de Jong: "Ons publiek, joh. Dat is niet normaal"


​Henk de Jong: "Ons publiek, joh. Dat is niet normaal"

De Graafschap-trainer Henk de Jong baalde natuurlijk van de 3-2 nederlaag bij Fortuna Sittard. Daardoor kwam er een einde aan een zegereeks met vijf overwinningen. Toch viel de schade mee, gezien het feit dat de Superboeren een uur met een man minder speelden.

"Totaal onnodig"

"Dit voelt niet prettig. De manier waarop we verliezen doet vooral pijn. Totaal onnodig. Je hebt de wedstrijd zelf in de hand. Als je gewoon 11 tegen 11 speelt de hele wedstrijd, dan is de kans groot dat je wint. Zuur", aldus De Jong na afloop van de wedstrijd in de catacomben in Sittard. Nathaniel Will kreeg na 28 minuten rood; een belangrijk moment in de wedstrijd. "Dat hoort ook bij het voetbal."

Van vier naar vijf verdedigers

"We hebben afgesproken dat we nooit rood moeten pakken. Maar hij doet het niet met opzet, Nathaniel is een fantastische vent", benadrukt De Jong. De Graafschap probeerde na rust nog de gelijkmaker te produceren in een 4-3-2-formatie, maar na de 3-1 werd er weer met vijf verdedigers gespeeld. "Daar heb ik bewust voor gekozen. We zijn verwikkeld in een periodestrijd en je wilt niet ruim verliezen. We moesten die score beperkt houden en hebben zelf nog gescoord."

"Ons publiek, joh"

"Toch hebben we punten laten liggen, dat is jammer", vervolgt De Jong, die rust predikt en volop genoot van de steun van de meegereisde fans. "Ons publiek, joh. Dat is niet normaal. Dat is geweldig. Wat een steun van die mensen, de hele wedstrijd door. En die periode is nog lang niet weg. In de vorige periode werd het beslist met achttien punten, op doelsaldo zelfs."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda