U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong: "Nul-nulletje was misschien de juiste uitslag geweest"


De Graafschap-trainer Henk de Jong was na afloop van het duel met FC Utrecht, ondanks een 0-1 nederlaag, te spreken over de inzet van zijn spelers. De Superboeren gaven alles voor een goed resultaat, maar kwamen zonder punten van het strijdtoneel gewandeld.

Moeilijke wedstrijd

"Ik vond het een moeilijke wedstrijd voor ons. FC Utrecht speelt zeer compact en dat doen ze ook goed. Ze hebben er de spelers voor om in de omschakeling toe te slaan. Het is lastig om daar doorheen te komen. Dan gaat het om kleine kansjes. Die kregen we ook via bijvoorbeeld Leeroy (Owusu) en Youssef (El Jebli). Uit slappe verdedigende momenten van ons kreeg Utrecht voor rust dikke kansen", aldus De Jong.

Penalty voor Utrecht

"In de rust hebben we gezegd: het kan hier 0-0 worden. Dat willen we niet, maar het heeft ook met de tegenstander te maken", aldus De Jong. "Met twee wissels - we voelden dat er iets moest gebeuren - wilden we de schwung weer in de wedstrijd brengen. Maar vlak daarna, na een verkeerd drukmoment van ons, stond Utrecht ineens voor ons doel en is het een honderd procent penalty. Daar hoeft de VAR niet eens naar te kijken."

Ander strafschopmoment

"Vervolgens komt er een moment aan de andere kant... En ik denk dat het heel belangrijk is dat Dick (Advocaat) de afgelopen weken een paar keer een aanvaring heeft gehad met de VAR. Want die heeft volgens mij niet eens naar dat moment gekeken, waarbij Serrarens werd vastgehouden. Daar hadden wij ook een penalty voor kunnen krijgen, want vasthouden mag niet op dit moment. Van mij mag het weer volgend jaar, hoor. Maar nu mag het niet en daar worden wedstrijden voor omgedraaid qua stand. Dan vind ik dat wij ook een penal moeten hebben."

"Nul-nulletje was juist"

"Die krijgen we niet en dan verlies je. Alle complimenten voor de jongens. Tegen dit Utrecht, dat zo goed staat, is het heel lastig spelen. De jongens waren helemaal kapot. Laten we ons verstand erbij houden. Onze punten gaan komen. Een nul-nulletje - een gelijkspel - was misschien wel de juiste uitslag geweest vandaag. Jammer. Publiek: bedankt voor de geweldige steun. Dat is heel belangrijk voor ons allemaal, daar gaan we heel veel punten door pakken", besluit De Jong.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner