U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong na teleurstellend gelijkspel: "We raken niet in de war"


De Graafschap-trainer Henk de Jong baalt flink van het 1-1 gelijkspel tegen FC Oss. In de slotminuut maakten de Brabanders de gelijkmaker. De Superboeren oogden vandaag minder fit dan in afgelopen weken.

Moeilijke formatie

"Voor ons was het een teleurstellende avond", begon De Jong zijn persconferentie. "Natuurlijk gaan de complimenten naar Oss. Maar wij konden niet omgaan met hun 5-3-2-systeem en konden er niet doorheen spelen. We hebben ook zelf in die formatie gespeeld - en veel punten door gehaald, want we waren haast niet te verslaan. Je ziet dat vanavond ook."

1-1 mag niet vallen

"Het was een wedstrijd waarin we het in de omschakeling heel lastig hadden. En zelf kwamen we niet door het stugge blok heen. Wij oogden minder fris dan in de afgelopen periode. Dat ebt de laatste weken wat weg. Dat neemt niet weg dat je de wedstrijd over de streep moet trekken. Het mag niet zo zijn dat wij een corner hebben en de bal er daarna bij ons in ligt. Dat is ook een stuk volwassenheid waar we in moeten verbeteren."

Geen hoogstaande wedstrijd

"Ik baal van de uitslag", vervolgt De Jong, die het geen 'hoogstaande wedstrijd' vond. "Volgens mij hebben we dit seizoen maar drie keer verloren. En dat is niet veel. We raken dus niet in de war, want volgende week moeten we gewoon nog een wedstrijd spelen, bij Telstar. Als we denken dat we er niks meer van kunnen, hoef je daar niet heen te gaan. Dat weiger ik. Ben je nou helemaal gek geworden? We gaan er volgende week gewoon op."

Vol voor zege bij Telstar

"Misschien moet er wel een training uit", kijkt De Jong naar het zware veld waarop De Graafschap donderdag nog trainde. "Dat kost kracht. Misschien gaat de frisheid er daarom een beetje uit de laatste tijd. Dat is geen excuus voor deze wedstrijd, maar je ziet wel vermoeidheid. Daar gaan we niet mee akkoord, dat willen we eruit hebben. Maar ik ben even blij met de jongens als bij een overwinning. Daar verandert niks aan."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner