Henk de Jong na 'nummer vijf': "Fantastisch voor onze club dat we dit doen"


Henk de Jong na 'nummer vijf': "Fantastisch voor onze club dat we dit doen"

De Graafschap dendert door in de Jupiler League. FC Oss werd vrijdagavond met 1-4 verslagen; de vijfde overwinning op rij voor de Superboeren. De vroege 1-0 achterstand zorgde voor wat onvrede bij hoofdtrainer Henk de Jong, maar daarna trok zijn team alles recht. En dat leverde blije gezichten op.

Foto: Achterhoekfoto.nl

Vroege 1-0

"Dat we een moeizame eerste helft speelden, komt door onszelf. Je weet dat ze meevoetballen en een lastig systeem hebben om tegen te spelen. Er was eigenlijk niks aan de hand voor de 1-0, we waren oppermachtig. Maar in één keer sta je met 1-0 achter", baalde De Jong. "We hebben tactisch getraind, maar lieten dat ineens los. Daarin moeten we groeien en elkaar sturen. Nu laten we het gaan."

De Graafschap herpakt zich

De Jong was dan ook even pissig om de tegengoal, maar zag dat De Graafschap na rust geen spaan heel liet van Oss. "Je weet ook dat we op een gegeven moment goals maken, met de jongens die wij voorop hebben lopen. Het was niet heel moeilijk, als de jongens maar de dingen doen die ze moeten doen. Dat hebben we de tweede helft gedaan en dan kan de uitslag nog veel hoger zijn."

Heerlijke reeks

Youssef El Jebli en Daryl van Mieghem maakten wereldgoals, terwijl ook andere Superboeren op dreef waren. "Het zijn echt zaalvoetballers", glunderde De Jong, die wil blijven Deurdonderen richting - en in - de Jupiler Play-Offs. De teller staat nu op vijf zeges op rij. "Fantastisch voor onze club dat we dit doen, met zo'n vakkie vol met meegereisde fans. En maandag zaten er ook al bijna 8.000 op de tribune. Waar zie je dat op een maandagavond? Ik hoop dat er vrijdag nog veel meer zijn!"


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht