U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​Henk de Jong: "Je gunt die jongens en de supporters zo het succes"


De Graafschap-trainer Henk de Jong zag zijn ploeg vrijdag bij FC Dordrecht (1-1) voor de zesde keer dit seizoen gelijkspelen. De oefenmeester wil meer lef zien in het spel en weet dat het kwartje op korte termijn de goede kant op gaat vallen.

Plezier en geen druk

"Je kunt in een uitwedstrijd best gelijkspelen, maar het gaat om de manier waarop", geeft De Jong aan na het duel. "Hoe doen we het? Hoe beleven we een wedstrijd? Onze trainingen zijn van topniveau, iedereen denkt goed mee en het plezier is onvoorstelbaar. Dan spelen we de wedstrijd en daar moet juist plezier in zitten, maar dan leggen we onszelf druk op. Dat belemmert, daar moeten we van af."

Meer lef nodig

De Jong gaf al aan dat hij op een zegereeks van zijn team hoopt. "Dat zit er ook in, want we verliezen geen wedstrijd. Ja, alleen MVV-thuis, dat was totaal onnodig. Voor de rest eindigen veel wedstrijden gelijk, we moeten meer lef hebben, dat ontbreekt. Ook tegen Dordrecht kunnen we er veel meer uithalen, vooral in de beleving hier op het veld", stelt de trainer.

"Het gaat eruit komen"

"Je moet durven, de ruimtes liggen er constant om hoog te voetballen en de steekbal te geven. Daar zijn we druk mee bezig en moeten we nog meer mee aan de slag, want je laat punten liggen. Begrijp me niet verkeerd: de 1-1 was wel terecht, want ook zij kregen een aantal kansen. Maar je gunt die jongens en de supporters zo het succes. Dat gaat eruit komen, dat moet", verzekert De Jong.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner