U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong in zijn nopjes: "Dit is onze verdienste"


De Graafschap liet zondag geen spaan heel van Fortuna Sittard. De equipe van trainer Henk de Jong won met maar liefst 5-1 van de Limburgers. Het stemde De Jong zeer tevreden.

"Zaten ze op de kloten"

"Een mooie overwinning, dit voelt lekker. Het is onze verdienste, want vanaf seconde één hebben we de tegenstander onder druk proberen te zetten, net als tegen Vitesse (2-2). We zaten Fortuna 'op de kloten' en hebben een aantal prachtige goals gemaakt. Van tevoren hebben we getraind op momenten waar kansen liggen. Over de zijkanten en daarna richting de goal. En dat resulteerde ook in een mooie 3-0 ruststand", begon De Jong.

Doorgaan, doorgaan, doorgaan

Tien minuten na rust scoorde Fortuna. "In de rust hadden we juist nog tegen elkaar gezegd dat we moesten doorgaan, doorgaan en doorgaan. Daarna hebben we het weer goed opgepakt", aldus de trainer, die Azor Matusiwa in de basis zette. "Een mooi debuut, hij was onze ontbrekende schakel op het middenveld. Azor heeft Diemers fantastisch uitgeschakeld. Ik moet ook Javier Vet noemen, zonder iemand te vergeten. Hij is met een virus binnengekomen en was de eerste maanden niet fit. Maar kijk wat hij kan, zo box-to-box."

Drie punten binnen

De Jong gaf meermaals aan niemand te willen vergeten en noemde ook Delano Burgzorg. "Buiten het voetbal moeten we hem weleens goed bij de kladden pakken. Vandaar dat hij niet altijd in de basis begon. Nu wel, hij verdiende het ook en hij deed het goed. Wat ik wel vervelend vond, is dat Daryl van Mieghem uitgejoeld werd toen hij naar binnen liep. Dat moeten we niet doen, het is onze eigen speler die ook Delano gewoon helpt. Zonde. Het is nu één keer gebeurd, dat moeten we niet meer doen. Ik moet het zeggen; ik moet voor mijn spelers opkomen. Dit pas niet bij ons."

"Geniet van de drie punten, een heerlijke overwinning. We waren al afgeschreven, maar we zijn er nog, hoor. Goedemiddag..."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner