​Henk de Jong: "Ik wil met deze club in de Eredivisie blijven"


​Henk de Jong: "Ik wil met deze club in de Eredivisie blijven"

De Graafschap gaat met een goed gevoel de play-offs in. Het vizier kan nu volledig worden gericht op de nacompetitie, waar handhaving in de Eredivisie kan worden veiliggesteld. Trainer Henk de Jong komt nota bene zijn oude en toekomstige club SC Cambuur tegen in de halve finales.

Clash met Cambuur

"Nu gaat het voor ons beginnen. Niet normaal toch, onvoorstelbaar dat we tegen Cambuur moeten. Een gek scenario, maar ik heb er zelf helemaal geen last van. Ik merkte het gisteren al aan de appjes die ik kreeg. En van jullie ook. Je ontkomt er niet aan", weet De Jong. "Ik ben hier voor één ding. Ik wil met deze club in de Eredivisie blijven, dat zou legendarisch zijn."

Dag rust

De selectie krijgt donderdag verplicht een dag rust. "Dat is wel lekker en dat hebben we ook echt nodig. Even de druk eraf. Vrijdag voeren we weer direct de druk op naar zondag toe", vervolgt De Jong. Azor Matusiwa viel in het laatste competitieduel met Ajax (1-4) uit met een hoofdblessure. "Ik hoop dat hij zondag fit is; hij kreeg een flinke klap op zijn hoofd."

"Uitgaan van eigen kracht"

De oefenmeester weet in ieder geval wat hij van de eerste opponent in de play-offs moet verwachten. Hij zag Cambuur geregeld in actie. "We weten veel van ze. Ze doen het goed, zijn stabiel. En ze zijn beweeglijk voorin. Maar daar ga ik morgen weer mee verder. Wij moeten gewoon uitgaan van onze eigen kracht, positief blijven en ons eigen spel spelen. Dan gaan de supporters er vol achter staan en dat hebben we nodig."

Geheim van de Superboeren

De Jong vond het mooi dat Ajax-thuis de laatste test was voor de play-offs. "Dat maakt me niks uit. Ik vind dit mooi man, ik geniet hiervan. Als je dit zo meemaakt, moet je het positief zien. Het publiek van ons was ook zo positief naar de tegenpartij toe, heel mooi. Ajax, van harte gefeliciteerd." Over dat publiek gesproken... Na de Joker van vorig jaar in de play-offs wordt er misschien wel weer iets uit de hoge hoed getoverd. "Ik denk wel dat de supporters weer wat bedenken. Maar dat is allemaal geheim hier, dat krijgen we niet te weten. Het geheim van de Superboeren."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht