U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong: "Het ging eigenlijk mis bij de 2-2 van Emmen"


De Graafschap verloor vrijdag van een zeer degelijk FC Emmen: 5-2. Hoofdtrainer Henk de Jong erkende dat de tegenstander vanavond simpelweg beter was dan zijn team. De Graafschap gaf de tegengoals overigens wel heel gemakkelijk weg.

Foto: ProShots

"Echte wil gemist"

"Het ging eigenlijk mis bij de 2-2. Vlak daarvoor stonden we nog met 1-2 voor. Het was dus zonde dat we de 2-2 om de oren kregen. Dat is een tik die je krijgt, dat is zonde", begon De Jong in de catacomben. "De tweede helft was Emmen beter. De hardheid waar we het vaker over gehad hebben, misten we. Ook verdedigend. Dat zie je ook bij de standaardsituatie waar de 3-2 uit valt."

Counters om de oren

"Dan help je Emmen in het zadel en kunnen zij naar hartelust counteren. Ook bij de vierde tegengoal leden we balverlies via Youssef El Jebli. Dat is zonde voor hem, want hij valt altijd goed in. Toen was het eigenlijk over, was het klaar. Maar goed, Emmen is een hele goede ploeg, daar moeten we ook eerlijk in zijn. We hebben verloren van een hele goede tegenstander."

Doorontwikkelen

De Jong oordeelde dat zijn team het aflegde op 'de echte wil om te winnen'. "Als je ziet hoe wij de goals hebben weggegeven, dan is het terecht dat je verlies, heel simpel. We willen daarin graag doorontwikkelen, dat we er wél beter in worden. Want je ziet ook de afgelopen weken dat we wedstrijden wel winnen. Dat het nog 5-2 wordt, oké... Dan vliegt alles ineens binnen, dat is ook voetbal", aldus de coach.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner