U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​Henk de Jong: "Heb een heel ander team gezien dan vorige week"


De Graafschap leek vrijdag op rozen te zitten na twee vroege goals tegen Jong PSV, maar kreeg daarna drie goals om de oren. Hoofdtrainer Henk de Jong zag wel een heel ander team dan vorige week bij SC Cambuur (3-2) en weet dat de Superboeren nu in de hoek zitten waar de klappen vallen.

"Onszelf niet beloond"

"In de eerste helft vond ik ons weer goed spelen. We kwamen goed uit de kleedkamer en ik zag weer 'Sturm und Drang'. We hebben onszelf eigenlijk niet beloond, want de kansen hebben we gehad. Zowel bij 2-0 als bij 2-1. Bij de 2-1 kregen we de druk er niet op. Die goal was ook gelijk een geweldig leermoment voor Myenty Abena. Hij stapte in, maar je moet op zo'n moment juist de diepte eruit halen", aldus De Jong.

Driver-blessure

"In de tweede helft kregen we ook minder druk op Jong PSV, je zag ook wat vermoeidheid bij sommige jongens. Het was wel een mokerslag dat Andrew Driver, die weer lekker terug is, er vlot uit moest. Daarmee ging er wel een wapen uit bij ons. De tweede helft vond ik wat gelijkwaardiger en de goals vielen ook uit het niets, laten we eerlijk praten. De tweede is ook een geweldig leermoment voor Myenty. Er was niks aan de hand, want Kevin (van Diermen) zat er goed achter. Toch kwam daar de penalty uit."

"Alles aan gedaan"

"Ook na de 2-2 kregen we weer kansen, zoals via Frank Olijve vanaf drie meter afstand. Die moet binnen. We kregen het deksel op de neus. Een heel vervelende avond op het einde voor ons. Met 2-2 kon ik wel leven, want Jong PSV is een uitstekende ploeg en staat niet voor niks zo hoog. Ik ben niet zo negatief als mensen die ik net hoorde. Dat is niet reëel na vanavond, want we hebben er alles aan gedaan. Bij een aantal wedstrijden kan er wel kritiek op zijn", vond De Jong.

"Heel ander team gezien"

"Hier gaan we mee door. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar daar komen we wel uit. Kop omhoog. Het is nu even vervelend. Ik kon mijn jongens niks kwalijk nemen, ook Myenty niet. Wat wel mooi is: dat Delano Burgzorg zijn thuisdebuut heeft gemaakt. Een jongen uit de opleiding, heel mooi, ook voor de beloften. Dat zijn ook mooie dingen. We gaan ervoor met zijn allen, ik heb een heel ander team gezien dan vorige week."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner