U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​Henk de Jong: "Fans gaven een heel duidelijk signaal af"


De Graafschap-trainer Henk de Jong liet in de rust bij FC Volendam - De Graafschap de kleedkamer schudden. Na een slechte eerste helft volgde een betere tweede. Maar de trainer is niet tevreden met de manier waarop de Superboeren speelden.

Signaal van supporters

Ook de 262 meegereisde fans in het uitvak waren niet tevreden en lieten dat blijken. "Op trainingen is het één en al 'bloed, zweet en tranen', wat onze supporters ook zongen na de wedstrijd. En dan beginnen we de wedstrijd en hebben we het anker uit hangen. Daar baalt iedereen van, ook onze fans. Het is een heel duidelijk signaal dat zij afgeven", aldus De Jong na afloop in de catacomben.

"Elke wedstrijd vól gas"

"Ik vind het ook een mooi signaal van de supporters, die steunen ons als staf ook in wat we willen. Wij als groep - dus ook de staf - die houden wel van dat directe", vervolgt de coach. "Het is niet dat we niet willen, maar we moeten de schroom echt van ons afgooien. Want we doen onszelf tekort. De bescheidenheid die erop zit, dat moet stoppen. We hoeven maar één ding te doen en dat is elke wedstrijd vól gas spelen. Dan mogen we 'm nog weleens verliezen."

"Met het hart spelen"

De Jong vond de eerste helft 'verschrikkelijk' om naar te kijken. "Dan val ik mijn jongens even af. Niet omdat ze niet hun best doen, maar omdat we te weinig brengen en ik wil dat we met het hart spelen. Waar het in zit dat het nog niet helemaal lukt? Daar is moeilijk de vinger op te leggen. Het moet en gaat er uit, want er zit zoveel potentie in de groep. Het is de druk van een wedstrijd bij een grote club spelen. Maar daar zijn we volop mee bezig."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner