U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​Henk de Jong: "Er was echt even oorlog in de kleedkamer"


De Graafschap-trainer Henk de Jong baalde als een stekker na afloop van het duel met SC Cambuur (3-2). Opnieuw gaven standaardsituaties de doorslag, want daaruit scoorde de tegenstander tweemaal.

Standaardsituaties

"Je kan hier een keer verliezen, maar de manier waarop we deze wedstrijd verliezen, dat is vervelend", begon De Jong na afloop in de catacomben van het Cambuurstadion. De Graafschap begon goed in Leeuwarden, waar Sjoerd Ars de 1-0 maakte na tien minuten spelen. "Een goede goal, maar daarna gaan we ineens andere dingen doen. Dan valt de 1-1, overigens een mooie goal. Maar die 2-1 is typerend voor ons, uit een standaardsituatie."

"Vervelend om te zien"

"Ook in de tweede helft lag er weer een standaardsituatie in", zag De Jong. "Afspraken die we maken, daar hebben we moeite mee in het hoofd. Dat is vervelend om te zien." De trainer zag een bepaalde angst in de ploeg sluipen na de 0-1 van Ars. "We willen graag vooruit spelen, maar je ziet een bepaalde angst, waardoor het tussen de linies te groot wordt. En dat terwijl we met 0-1 voor staan."

"Oorlog met elkaar"

De Graafschap deed zichzelf tekort, was slordig en miste af en toe een over-mijn-lijk-mentaliteit. "Dat lef ontbrak in mijn ogen. Veel tweede ballen waren voor Cambuur." Ook daarover is gesproken in de kleedkamer. "Er was echt even oorlog onderling, dat is een goede zaak." 


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner