U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong: "Dit zijn de gouden momenten in de voetballerij"


De Graafschap-trainer Henk de Jong liep na de bizarre 1-2 zege met een grote glimlach rond door de catacomben van het Yanmar Stadion van Almere City. In de slotfase werd een 1-0 achterstand ongedaan gemaakt door goals van Daryl van Mieghem en Anthony van den Hurk.

"Wedstrijd omgedraaid"

"In de rust heb ik de jongens flink op de flikker gegeven, want er lagen zoveel mogelijkheden om die wedstrijd uit te voetballen. Die lieten we gewoon liggen", begon De Jong na afloop over de wedstrijd. "In de tweede helft hadden we minder grip op Almere. Gelukkig kwamen we nog gelijk. We hebben het op het juiste moment omgedraaid." Dat kwam onder meer door aanvallende wissels. "Op het eind hebben we het heel aanvallend neergezet en dat pakte goed uit."

"Gouden invalbeurt"

"Dat kan ook de andere kant opgaan, maar als je dit soort momenten beslist, de gouden momenten in de voetballerij, dan staat er wat te gebeuren binnen de club", weet De Jong. Van Mieghem maakte de 1-1. "Onvoorstelbaar gewoon, hij voelde het gewoon. Ik heb het maandag ook gezien van die keeper, die toen een fout maakte. Van Mieghem kwam als een duveltje uit een doosje, een mooi kereltje. Het is ook mooi hoe hij het oppakt. Voor hem is dit een gouden wissel, niet voor mezelf. Maar voor hém."

Uitvak gaat uit z'n dak

Vlak voor tijd maakte Van den Hurk het feest compleet. "Dit zijn de momenten waarop je moet scoren, zo in de laatste minuten. Dat hebben we gedaan. Dus het wordt prachtig man. Is toch mooi? De club leeft", jubelde De Jong, die genoot van het uitvak. "Dat is mooi toch?! Niet normaal, man. Dan weet je dat je bij De Graafschap zit. Hier doe je het voor, als speler en als trainer. Thuiswedstrijden is dat zo, maar uit ook."

Achilles-thuis

"We hebben de laatste weken maar één keer verloren uit, één keer gelijkgespeeld en drie keer gewonnen. Dus daar zijn we ook klaar mee", aldus De Jong. "Volgende week wacht Achilles, die gaan voor de laatste kans. En wij ook, dus dat wordt een hele mooie."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner