U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong: "Dit verhaal begint zich te herhalen, een hele vervelende avond"


Het bekertoernooi van De Graafschap is al na één ronde voorbij. Dinsdag werd bij Kozakken Boys na strafschoppen verloren (5-4). Trainer Henk de Jong was totaal niet blij met de gemiste kans op een mooi toernooi, maar al helemaal niet met de gemiste kansen.

Verhaal herhaalt zich

"Dit is een hele vervelende avond", begon de coach na afloop in de catacomben. "Dit verhaal herhaalt zich, omdat we het hebben weggegeven. We gaven weinig kansen weg en kregen zelf aardig wat kansen. Die moet je dan wel binnen schieten." Veel kansen gingen in rook op. "Dat zie je in de competitie, maar nu ook in de beker. Ik vind dit wel een afgang, vooral door de manier waarop we verliezen."

Moeilijke avond

"Van tevoren weet je dat het een hele moeilijke avond wordt. Zij hebben Helmond Sport er vorig jaar afgeveegd, zijn tweede geëindigd achter Jong AZ… Dat zijn gewoon goede ploegen. Dan weet je dat je het lastig krijgt", stelt De Jong, die baalt van de nederlaag. "Natuurlijk ben ik boos, dit slaat helemaal nergens op. Dit is kloten voor de hele club en voor de jongens ook. Die balen er net zo van."

Strafschoppenreeks

Tijdens de strafschoppenreeks misten Sven Nieuwpoort en Tim Keurntjes. "Sven was de eerste die miste, maar was wél de eerste die 'm wilde nemen. En dat vind ik klasse. Er zijn ook jongens die geen penalty wilden nemen. Dat vind ik jammer. Een penalty neem je als je goed penalty's kan nemen. Dit zie je ook gebeuren met kansen afmaken; je moet die bal erin willen schieten. Daar moet wat aan gebeuren", meent De Jong.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner