​Henk de Jong: "Dit is hartstikke mooi voor ons cluppie"


​Henk de Jong: "Dit is hartstikke mooi voor ons cluppie"

De Graafschap-trainer Henk de Jong zag vrijdag door alle mistbanken heen dat zijn team met 1-0 van Jong AZ won. De Superboeren knokten keihard voor de punten tegen een stugge tegenstander, waar een oud-Graafschapper de scepter zwaait: Martin Haar.

Haar over De Graafschap

Haar was vol lof over De Graafschap. "Je gaat een beetje terug in de tijd, want ik heb hier een jaar gespeeld. Maar toch voelt het gelijk warm en als thuiskomen. Je hoopt alleen maar dat De Graafschap terugkeert naar de Eredivisie", aldus de AZ-coach. De Jong: "Dat is wederzijds, we vinden het mooi dat je er bent. Je bent ook een fantastische collega en we kennen elkaar al jaren."

Lastige avond

"We hebben AZ maandag geanalyseerd, maar dat hadden we beter niet kunnen doen", aldus De Jong, die acht spelers van het eerste van AZ zag meedoen. "Tegen Dordrecht verloor AZ met 3-1, hebben we ze ook gezien, en deden die jongens het fantastisch. Dus we wisten wat ons te wachten stond. Je kunt dan excuses zoeken dat je vier/vijf man mist. Maar het was gewoon een lastige avond tegen een lastige en goed voetballende ploeg."

"Hartstikke mooi"

"We zijn heel blij dat we met hard werken de punten hebben bemachtigd. Onze jongens zeiden in de kleedkamer ook allemaal dat ze moe waren, sommigen moesten op hun knieën van het veld af. We hebben keihard geknokt en een paar keer geluk gehad bij kansen van AZ, mede dankzij een uitstekende Filip Bednarek", vervolgde De Jong. De punten zijn veel waard. "Deze decemberpunten, in de kou en in de mist, leveren je aan het einde van de rit vaak een prijsje op. Het gaat nu ook om karakter. We hebben 28 punten, doen mee in de periode en in de stand. Dat is hartstikke mooi voor ons cluppie."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht