U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong: "De Graafschap moet bandieten op en langs het veld hebben"


Henk de Jong was er in de rust even helemaal klaar mee. De trainer van De Graafschap keek met zijn team tegen een 1-0 achterstand aan op bezoek bij Jong FC Utrecht. En dat ging er niet in bij De Jong, die de Superboeren op scherp zette.

"Even helemaal klaar mee"

"Ik was er even helemaal klaar mee. Ik heb ook gewisseld voor en in de rust. Dat moet ook. Het moet vlotter, sneller en er moet lef in zitten", meent De Jong. "We deden onszelf hiermee veel en veel tekort. Als je ziet hoe wij trainen. Dat is niet normaal; dat hoge niveau dat we halen. Dan komen we in wedstrijden en zijn we te bescheiden. Daar ben ik klaar mee, dat moet eraf."

"Kunnen vrijuit voetballen"

"Het past ook niet bij De Graafschap. De Graafschap moet bandieten hebben op het veld en langs de kant. We hebben een fantastische ploeg en hebben altijd onze supporters achter ons staan. Wij kunnen vrijuit voetballen. Als we alles geven, staan de mensen altijd achter ons. Het was op een bepaald moment te bescheiden, maar als ik dan zie hoe we het na de rust oppakken… Dan moet het eigenlijk 1-6 worden voor ons."

Uitwinst een feit 

En dat tegen een aardige tegenstander. "Het niveau van de beloftenteams gaat behoorlijk omhoog. Cambuur speelde vorige week nog met 2-2 gelijk tegen dit Jong FC Utrecht en wint vandaag met 1-3 bij Go Ahead Eagles. Volgens mij staan Jong AZ, Jong PSV en Jong Ajax ook bovenaan." De Graafschap meldt zich door de zege in de bovenste regionen. "We hadden heel wat uitduels niet gewonnen op bezoek bij een beloftenteam, maar daar zijn we nu ook van af. Want deze hebben we gewonnen!"


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner