Henk de Jong blikt vooruit op Almere City FC - De Graafschap


Henk de Jong blikt vooruit op Almere City FC - De Graafschap

De Graafschap-trainer Henk de Jong heeft zin in de laatste drie wedstrijden van de competitie. Op vrijdag, de slotdag van de vierde periode, kan er nog van alles gebeuren. In aanloop naar het uitduel met Almere City FC blikt De Jong vooruit.

"Zin in morgen"

"Mooi dit. Je merkt het aan publieke belangstelling, de mensen vinden het prachtig. Maar wijzelf ook. Ik merk het ook aan de jongens, aan de training, aan de schwung die erin zit. Ik heb er zin in, morgen. De boys ook, dus laat maar komen", steekt De Jong van wal. "Het is wel een goed voetballende ploeg, een uitstekend team. Daar liggen misschien ook wel onze kansen. Als we dat eruit kunnen halen…"

Driver niet, Klaasen wel

"Bijna iedere wedstrijd scoren we. Eén, twee, drie keer. Dat gaat ook morgen gebeuren", vervolgt de trainer, die niet over Andrew Driver kan beschikken. "Tolgahan Cicek speelt in zijn plaats." Robert Klaasen is wel weer fit. "Lion wordt door hem vervangen. Hij heeft het uitstekend gedaan, mijn complimenten. Maar we gaan terug naar de vastigheid, waar we al weken mee gespeeld hebben. Voor de rest blijft alles hetzelfde."

Vierde periode

De Graafschap gaat momenteel gedeeld aan kop met SC Cambuur in de vierde periode, al heeft Cambuur een beter doelsaldo (+6 ten opzichte van De Graafschap). RKC Waalwijk brengt een bezoek aan Leeuwarden en kan een grote rol spelen in de periodestrijd. "Ik ga er vanuit dat zij in Leeuwarden hun huid duur verkopen, er kan zomaar een verrassing uit komen. Maar het gaat om onszelf. We moeten zélf winnen."

Drie wedstrijden winnen

"Daar hoop ik op, en dan hoop ik dat we de periodetitel hebben. Zodat we feest kunnen vieren hier met onze mensen, onze supporters, als we thuiskomen. Máár: ik wil de laatste twee wedstrijden ook winnen met die jongens. Daarom heb ik afgelopen week ook gezegd: drie wedstrijden winnen en dan eindigen we misschien ook wel in het linkerrijtje", aldus De Jong.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht