U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​Henk de Jong blij met 4-0 zege: "Had ook 8-4 kunnen zijn"


De Graafschap-trainer Henk de Jong zag zijn team door de 4-0 zege op FC Eindhoven stijgen naar de vierde plek in de Jupiler League. Vooral voor rust ging het op en neer. Na de pauze was De Graafschap heer en meester in eigen huis.

"Hoop dat jij het ook hebt, Wilfred"

"Mijn collega Wilfred van Leeuwen van FC Eindhoven heb ik al jaren gevolgd. We hebben wel een beetje dezelfde carrière: in het betaald, maar ook in het amateurvoetbal. Dat doet-ie fantastisch en vind ik ook mooi. Want op die manier heb je gelijk een klik, onwijs leuk. Ik hoop dat jij dat ook hebt, Wilfred, haha", lacht De Jong. "Dan begint de wedstrijd... Eigenlijk heeft Wilfred het verslag al gedaan in zijn perspraatje."

Veel kansen, geen rood?

"Bij rust had het 5-2 kunnen staan, maar ook 2-3. Alles kan. We voetbalden niet goed door de druk heen, ook al lagen er ruimtes op hun middenveld, doordat er een middenvelder van Eindhoven uitstapte. Natuurlijk is dat ook een verdienste van Eindhoven. In de tweede helft werd het vlot 2-0 en de 3-0 was de nekslag voor Eindhoven. Ik ben het wel met Wilfred eens. Het was weliswaar een penalty, maar rood? Volgens de regels zal het wel moeten. Voor mij was het geen rode kaart. Misschien moet het?"

8-4 had gekund

"Na de 3-0 en de rode kaart was de wedstrijd helemaal gespeeld. Wij hebben nog enkele spelers gewisseld, omdat we op maandag weer spelen. Uiteindelijk bouwden we de score uit naar 4-0, maar het had ook 8-4 kunnen zijn. Ik vind dat we terecht hebben gewonnen en wens Eindhoven nog veel succes. Dat gaat goed komen", besloot De Jong. 


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner