U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong: "Bleven daar te veel in hangen"


De Graafschap-trainer Henk de Jong zag dat zijn team zondagavond met een 1-1 gelijkspel van de mat stapte bij SC Cambuur. Er zat meer in voor de Superboeren, die moeite hadden met de tegenstander. En daar was volgens De Jong een logische reden voor.

Gemiste strafschop

De Graafschap miste tegen tien man van Cambuur een strafschop, terwijl Cambuur-doelman Xavier Mous in de gehele wedstrijd vaak redding bracht. "Hun keeper deed het fantastisch. De supporters deden het ook handig om de wedstrijd te onderbreken rond die strafschop, helaas voor ons", aldus De Jong. "Vorig jaar schoot Fabian Serrarens die bal erin, nu niet. Daar bleven wij te veel in hangen."

"Gewoon heel lastig"

Voor en na dat moment had De Graafschap het vrij lastig in Leeuwarden. "We zijn voorlaatste geworden in de Eredivisie en hebben het hele jaar in de omschakeling moeten voetballen. Van daaruit hebben we kansen gecreëerd. Dan moet je niet denken dat je ineens tegenstanders van de mat kunt voetballen. Volgens mij heeft Excelsior vanmiddag ook verloren bij RKC. Het is gewoon heel lastig."

1-1 normaliter goed

"Het hele seizoen hebben we dit niet meegemaakt. Vandaag moesten we het veld breed houden en voor omloopacties van de backs zorgen. Het spel voor de goal kan beter, maar we kunnen zelf ook de boel achterin niet opengooien, want ook dan krijgen we het óók lastig. Dus je moet keuzes maken in wat je moet doen in zulke wedstrijden", luidt de mening van de coach. "We kunnen wel teleurgesteld zijn, hebben een penalty gemist, maar een 1-1 in een uitwedstrijd is normaal gesproken een goede uitgangspositie."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner