Henk de Jong baalt: "Kans voor open doel laten liggen"


Henk de Jong baalt: "Kans voor open doel laten liggen"

De Graafschap-trainer Henk de Jong baalde van de minieme nederlaag tegen FC Dordrecht. De Superboeren gingen met 0-1 onderuit, maar kregen voldoende kansen. Het zat De Graafschap in de eindfase niet mee, waardoor er maandag in Sittard gewonnen moet worden om kans te maken op het winnen van de derde periode.

"Pech in de afwerking..."

Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer trapte de persconferentie af. "Het had 1-1 of zelfs 2-1 kunnen worden", keek de coach terug op de wedstrijd. "De Graafschap had pech in de afwerking en wij hadden het geluk aan onze zijde." De Jong was het met zijn collega eens: "We hebben echt een kans voor open doel laten liggen... Dordrecht is een goede ploeg, dat wisten we. Ze stonden niet voor niets hoog in de derde periode."

Discutabele momenten

De Jong refereerde aan de vele kansen die De Graafschap liet liggen. "Er waren mogelijkheden over en weer, hoewel Dordrecht weinig écht grote kansen kreeg. Het tegendoelpunt had niet hoeven vallen... Als Jordy (Tutuarima) aan de binnenkant dekt, hoeft Filip (Bednarek) geen overtreding te maken. Maar klaar, dat gebeurde. Aan de andere kant hadden we twee momenten met een strafschop." Na de 0-1 hield Dordt het achterin goed dicht. "Dordrecht maakte de wedstrijd goed 'dood', maar we kregen nog vier goede kansen. Dat had minimaal één doelpunt moeten opleveren."

Op naar Sittard

De Jong zag hoe zijn team in de slotfase enkele goede kansen kreeg. "Van Helmond Sport wonnen we met slechts 1-0, maar hadden we ruim moeten winnen: met 3- of 4-0. Ook tegen Dordrecht was een nederlaag niet nodig. Ik vond het apart dat er slechts drie minuten aan extra tijd bij kwam. Maar daardoor hebben we niet verloren... Nu moeten we de boel oprapen. Morgen bij elkaar komen en maandag op naar Sittard. We moeten daar kunnen winnen."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht