​Henk de Jong: "Als we zo doorgaan pakken we een hele hoop punten"


​Henk de Jong: "Als we zo doorgaan pakken we een hele hoop punten"

De Graafschap leed vrijdagavond voor het eerst sinds 20 januari 2017 een nederlaag in eigen huis. Trainer Henk de Jong zag dat zijn ploeg veel kansen kreeg in de slotfase, maar zich niet geheel kon herstellen van een 0-2 achterstand tegen MVV Maastricht (1-2).

"MVV een goede ploeg"

"In de eerste fase van de wedstrijd hadden we het lastig tegen een goed MVV. Het is niet zo dat De Graafschap iedereen van het veld speelt. Wij zijn ook normale mensen, de tegenstander kan ook een keer heel goed zijn", vertelde De Jong na afloop. "We hadden eigenlijk halverwege de eerste helft een beetje geluk met het MVV-publiek, als ik dat mag zeggen. Dat had MVV de kop kunnen kosten."

"Onderbreking kwam goed uit"

"Mijn collega Ron Elsen loste het goed op, hij is sowieso een klasse collega, al had ik de punten wel liever hier gehouden. Die onderbreking in de eerste helft was heel goed voor ons, omdat we daarna drie/vier goede kansen creëerden uit heel aardig voetbal." De Graafschap kwam voor rust op achterstand, door een ongelukkige eigen goal van Filip Bednarek. "Maar daar neem ik het op voor mijn keeper", aldus De Jong. "Het was een 'Hotseknotsbegonia-moment'."

"Bedankt voor de komst"

De 0-2 viel vlak na rust. "We gingen met een ander plan de tweede helft in. Toch hebben we in totaal nog 12 kansen gehad, dat is veel tegen MVV." De Graafschap had dus vaak kunnen scoren. "Het was een best leuke wedstrijd, maar als je vanuit ons perspectief kijkt, is het kloten. We staan nu in de middenmoot. Daar komen we wel weg; als we zo doorgaan met kansen creëren, pakken we nog een hele hoop punten. Alle mensen die zijn gekomen, ondanks het weer: heel erg bedankt!"


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht