Henk de Jong: "93 minuten lang... Dat is héérlijk, kan ik je vertellen!"


Henk de Jong: "93 minuten lang... Dat is héérlijk, kan ik je vertellen!"

Henk de Jong stond vrijdagavond samen met zijn team voor het hossende uitvak bij Helmond Sport. Kort daarvoor waren de drie punten alvast diep in de tas gedrukt. Samen met de 121 meegereisde Superboeren werd het feestje gevierd, want de 0-2 zege bij Helmond voelde lekker, ook al was het spel niet altijd even goed.

FOTO: PROSHOTS

Fysiek Helmond

"Het is heel lastig als je hierheen komt als tegenstander van Helmond. Iedereen verwacht eigenlijk dat je zomaar even wint. Maar dat is natuurlijk niet zo", aldus De Jong. "Er staat een fysiek team bij Helmond, waar we het bij tijd en wijle erg lastig mee hadden. Wij maakten echter op het goede moment de 0-1. Daarna hadden we het moeten beslissen en kon het nog aan de andere kant 1-1 worden."

"Geen Barcelona-voetbal"

De Graafschap speelde vandaag in een 4-3-3-opstelling. "Het is best een lastige periode voor ons, waarin we het hebben omgezet vanuit een 3-5-2-systeem. Dat is best een gok na zeven wedstrijden in de competitie, omdat we er best goed voor stonden. Toch vonden wij dat het nodig was. We hebben niet direct het allermooiste 'Barcelona-voetbal' gespeeld. Dat heb ik ook gezien. Maar we hebben wel de drie punten."

Speciaal woord van dank

"Ik ben heel blij met de punten. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de supporters. Die zijn na de nederlaag in de beker tegen Kozakken Boys best even kritisch geweest, maar vanavond stonden zij 93 minuten lang volledig achter ons. Dat is héérlijk, kan ik je vertellen. Wij hebben nu de punten. Maar ik wens mijn collega Roy Hendriksen veel succes, want de punten gaan ook voor Helmond wel komen."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht