Heldenrol voor Hidde Jurjus na gestopte strafschop tegen FC Dordrecht


Heldenrol voor Hidde Jurjus na gestopte strafschop tegen FC Dordrecht

Het seizoen verloopt nagenoeg vlekkeloos voor Hidde Jurjus. De doelman is het minst vaak gepasseerd van de gehele Keuken Kampioen Divisie en ook afgelopen vrijdag hoefde hij niet in het net te vissen. Hoofdrollen waren er voor meerdere spelers, maar na de gestopte penalty, op een cruciaal moment, trok Jurjus toch echt de heldenrol naar zich toe: "Echt enorm gaaf", aldus de keeper.

Mindere tegenstander

De wedstrijd tegen FC Dordrecht, de nummer twintig van de ranglijst, was een makkelijke wedstrijd voor de Superboeren. Toch stond Jurjus zeker niet laks in de goal: "We hebben wel vaker wedstrijden gehad tegen mindere tegenstanders waar we het enorm lastig hadden. Alleen weet je wel dat dit geen wedstrijd wordt zoals tegen NAC Breda of een andere topploeg. Uiteindelijk hebben we gewoon een enorm goede wedstrijd gespeeld."

Gepakte strafschop

Er was voor Jurjus weinig aan de hand. Tot in de tweede helft, toen er een rode kaart viel met een strafschop als gevolg. De doelman dook vervolgens in de goede hoek en pakte de strafschop: "Dit zijn voor mij de mooiste momenten. Mijn penaltystatistieken zijn niet heel slecht, maar tegen Jong Ajax en Jong FC Utrecht zat ik er naast, het werd dus wel weer een keer tijd", zegt Jurjus lachend. De Superboer weet ook dat dit het perfecte moment was om een penalty te pakken. "Het kon zomaar 2-1 worden met genoeg tijd voor Dordrecht om gelijk te maken. Het was dus erg belangrijk voor het team, maar ook voor mijzelf."

Verhaal gaat verder onder de foto

20191026-127.jpg

Veel kwaliteit

Met nog twintig minuten te spelen na de strafschop kreeg Dordrecht geen kans om gelijk te maken door twee snelle goals van Daryl van Mieghem. "Dordrecht ging meer van de goal af voetballen om in de aanval te gaan, dat betekent ook dat wij meer ruimte krijgen. Snelle jongens als Mo (Hamdaoui) en Daryl (van Mieghem) kunnen daar heel goed van profiteren met hun snelheid en dan zie je dat we heel veel kwaliteit hebben in ons team", aldus Jurjus.

'Hidde in Oranje'

Tijdens en na de wedstrijd werd Jurjus meerdere keren toegezongen, wat de keeper erg tevreden stemt: "Het is hartstikke fijn als je bevestiging krijgt van de supporters. Ik ben zeker altijd gesteund, ook in mindere tijden, alleen dit seizoen loopt het gewoon heel fijn en ik denk dat het een goede stap is geweest om hier terug te keren." Aankomende dinsdag mag Jurjus zijn goede vorm weer laten in de bekerwedstrijd tegen Vitesse, voor de geboren Achterhoeker een mooi affiche: "Het is hartstikke leuk om nu al tegen deze ploeg te spelen. Je kan ook een troosteloze wedstrijd loten, rondom deze wedstrijd zit in ieder geval veel sfeer." De doelman weet echter ook dat het lastig gaat worden: "De beker is voor ons altijd moeilijk om te winnen, maar we hebben niets te verliezen en dan zien we hoe het eindigt dinsdagavond."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht