Hattrickhero Van den Hurk helpt De Graafschap aan heerlijke zege op Jong Ajax

De Graafschap heeft een prachtige 3-2 overwinning geboekt op nummer twee Jong Ajax. Door maar liefst drie goals van hattrickhero Anthony van den Hurk werden de Amsterdammers over de knie gelegd. Een heerlijke zege voor de Superboeren!

De Graafschap begon in een ongewijzigde basisopstelling aan het duel met de beloften van Ajax. Tot verbazing van velen in het stadion startte miljoenenaankoop David Neres, die voor 12 miljoen euro werd gekocht door Ajax, in de basis bij de gasten. Hij noteerde na zeven minuten ook de eerste, gekraakte doelpoging. Filip Bednarek redde en deed dat bij de daaropvolgende corner opnieuw, ditmaal na een kopbal van Mateo Cassiera.

De Graafschap op voorsprong

Jong Ajax had het betere van het spel in de beginfase, ook al waren beide ploegen soms slordig. De eerste kans voor De Graafschap leverde direct een goal op. Na twaalf minuten legde Mark Diemers de bal neer bij Anthony van den Hurk, die fraai de 1-0 tegen de touwen joeg. Jong Ajax schrok van de tegengoal en bracht halverwege de eerste helft de balans in de score terug via Vaclav Cerny. Hij schoot uit de draai raak: 1-1.

Van den Hurk met zijn tweede

Nadat Bednarek een vrije trap van Mauro Savastano uit de onderhoek sloeg, was het nogmaals de beurt aan Jong Ajax. Door toedoen van Frenkie de Jong, na een subtiel hakje van Cassierra, werd het 1-2. In de tweede helft ging het publiek er vol achter staan op De Vijverberg. En dat sorteerde effect, want na 52 minuten werd het 2-2. De vijandelijke doelman Norbert Alblas moest lossen op een kopbal van Piotr Parzyszek, waarna Van den Hurk keihard de 2-2 tegen de touwen schoot.

HATTRICKHERO

Cassierra scoorde halverwege de tweede helft uit buitenspelpositie, terwijl Van den Hurk schreeuwde om een strafschop voor De Graafschap. Het bleef lang bij 2-2, tot aan de 82e minuut. Van den Hurk bekroonde met zijn laatste krachten een fantastische wedstrijd met de 3-2. Hij completeerde zijn hattrick met een prachtige kopbal, na een voorzet van Dean Koolhof. Cassierra kopte vlak daarna nog een bal op de lat en Parzyszek maakte bijna de 4-2, maar het bleef bij 3-2. Wat een heerlijke zege!

02-MGL9798.JPG

De Graafschap - Jong Ajax 3-2

Arbiter Van de Graaf | Toeschouwers: 10.043

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Anthony van den Hurk (12.), 1-1 Vaclav Cerny (22.), 1-2 Frenkie de Jong (36.), 2-2 Anthony van den Hurk (52.), 3-2 Anthony van den Hurk (83.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Lammers, Van Diermen, Linthorst (46. Cicek), Driver; Diemers, Smeets, Klaasen (74. Koolhof); Van den Hurk (83. Van Mieghem) en Parzyszek.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Dankerlui, Lartey-Sanniez (83. Walian), Bergsma, Savastano; Mazraoui, De Jong, Nouri; Neres (63. Bay), Cassierra en Cerny.

Gele kaart(en) De Graafschap: Linthorst (27.), Smeets (48.)

Gele kaart(en) Jong Ajax: Dankerlui (71.), Cerny (87.), Mazraoui (89.)