Hans Martijn Ostendorp nieuwe algemeen directeur De Graafschap


Hans Martijn Ostendorp nieuwe algemeen directeur De Graafschap

Per 1 september is Hans Martijn Ostendorp de nieuwe algemeen directeur van De Graafschap. Hij volgt Hans Veldhorst op, die tweeënhalf jaar onbezoldigd de functie van algemeen bestuurder vervulde. De 48-jarige Ostendorp is geboren in Dinxperlo en werkte lange tijd in het bedrijfsleven. Vanaf 2003 combineerde hij zijn commerciële functies met een politieke carrière en in 2006  werd Ostendorp wethouder in Aalten. Drie jaar later, in 2009, werd hij benoemd tot burgemeester van Bunnik.

Hans Martijn Ostendorp heeft een groot netwerk zowel binnen als buiten de regio, is een ervaren bestuurder en heeft een commerciële achtergrond. Daarnaast heeft hij altijd binding met de Achterhoek en met de Achterhoekse sport gehouden. Zo heeft hij recent als bemiddelaar gefunctioneerd tijdens de fusiegesprekken tussen twee Dinxperlose voetbalclubs.

Ostendorp treedt officieel per 1 september in dienst van de Achterhoekse trots. De tussenliggende tijd zal hij gebruiken om zich voor te bereiden, in te werken en ook met het huidige dagelijks bestuur kennis te maken en gezamenlijk de lijnen uit te zetten. Als algemeen directeur wordt Ostendorp mede verantwoordelijk voor commerciële zaken.

“Als burgemeester voelde ik mij als een vis in het water in Bunnik. Maar ook onder de rook van Utrecht, heb ik nooit een geheim gemaakt van mijn grote liefde De Graafschap. Als nieuwe ‘burgemeester’ van de mooiste club van Nederland heb ik nu dus ook de mooiste baan van Nederland. Ik kijk er enorm naar uit om De Graafschap nog grootser en mooier te maken. Voor mijn burgemeesterschap ben ik jarenlang werkzaam geweest binnen diverse salesfuncties. Daarnaast heb ik veel politieke ervaring opgedaan, die ik zeker ga inzetten om De Graafschap nog veel steviger te verankeren in de Achterhoek. En het allerbelangrijkst: de club is ook mijn leven! Ik ben helemaal idolaat van De Graafschap en ben er van overtuigd dat De Graafschap ongekende kansen heeft. De club is het uithangbord van de hele regio, dus moeten we dat ook samen vol benutten en uitstralen. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de supporters, sponsoren, medewerkers en vrijwilligers van de club. Ik herken mij in de kernwaarden D’ran, trots, eerlijk, samen en genieten”, aldus Ostendorp.

Martin Mos, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Hans Martijn is in onze ogen de juiste man op de juiste plek én op het juiste moment. Wat Hans Veldhorst als onbezoldigd algemeen bestuurder heeft gedaan voor de club is van onschatbare waarde. Nu is het tijd om verder te bouwen. Zoals we destijds in het ‘Samen DRAN’-plan hebben vastgelegd, behoeft dat een algemeen directeur met commerciële ervaring, die de club op een positief bevlogen wijze leidt, de verankering in de Achterhoek uitbouwt en die bovenal met alle hardwerkende collega’s er voor zorgt dat supporters, sponsoren en alle Achterhoeker nog trotser worden op hun club. Wij zijn er enorm van overtuigd dat Hans Martijn de man is die dat kan bewerkstelligen.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht