U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Getergd De Graafschap brengt bezoek aan FC Den Bosch


Getergd De Graafschap brengt bezoek aan FC Den Bosch

Na de kraker tegen Go Ahead Eagles treedt De Graafschap vrijdag weer aan, ditmaal tegen FC Den Bosch. De Bosschenaren zijn de huidige nummer twaalf van de competitie. De wedstrijd in het Timmermans Infra Stadion De Vliert begint om 20:00 uur.

Spannende strijd

Na een lange reeks ongeslagen te zijn, moesten de mannen van Mike Snoei punten inleveren tegen Jong AZ (2-1, verlies) en Go Ahead Eagles (1-1, gelijk). De Graafschap staat momenteel vijf punten achter op koploper SC Cambuur. Snoei ziet ook de andere concurrenten (o.a. NAC Breda en FC Volendam) dichterbij komen. Het gat bedraagt vier punten. Er moet dus gewonnen worden om afstand te houden met de nummers drie, vier en vijf.

Laatste ontmoeting

De laatste ontmoeting met de Brabantse club was in het seizoen 2017/'18. Door goals van Fabian Serrarens en Daryl van Mieghem werden de Bosschenaren met 2-1 verslagen. De score had nog veel hoger kunnen uitvallen, want de Superboeren waren heer en meester op De Vijverberg. FC Den Bosch-uit is echter een lastiger verhaal. De laatste drie keer hebben we niet meer weten te winnen in de Brabantse hoofdstad. De laatste zege was in oktober 2014; toen werd het 1-2. De Graafschap keek snel tegen tegen een 1-0 achterstand aan, maar niet veel later maakte Vincent Vermeij de gelijkmaker. Lange tijd bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, voordat Jerry van Ewijk de 1-2 aantekende.

"Hebben een zege nodig"

"We hebben allemaal een zege nodig; winnen van FC Den Bosch is enorm belangrijk", aldus onze trainer na de afsluitende training op donderdag. "Na de wedstrijden tegen Jong AZ en Go Ahead Eagles zijn we weer toe aan een overwinning. Of er druk op staat? Dat moet ook, we spelen bij De Graafschap om de prijzen. Dat spreken we niet voor niets uit. Ik hoop dat we daardoor nog meer gestimuleerd worden om een goed resultaat in Den Bosch neer te zetten."

/


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner