Geflatteerde nederlaag voor Jong De Graafschap tegen Go Ahead Eagles: 2-4

Het beloftenteam van De Graafschap heeft maandagavond met 2-4 verloren van Jong Go Ahead Eagles, dat met een aantal spelers van de eerste selectie aantrad. Namens de Superboeren scoorden Reyer van Doorn en Jonathan Vergara Berrio. Aron Hebbink kreeg na rust een rode kaart.

Gelijkwaardig aan Go Ahead

Trainer Jan Vreman had van de eerste selectie de beschikking over doelman Jordy Rondeel, Liban Abdulahi, Kyvon Leidsman en Delano Burgzorg. De jonge ploeg van Vreman hield zich het eerste uur prima staande. Tien minuten voor rust werd het 1-0 dankzij een doelpunt uit een hoekschop van Reyer van Doorn. De gelijkmaker kwam op naam van Givan Werkhoven.

In de tweede helft namen de gasten het initiatief over en maakte Pieter Langedijk er 1-2 van. Wat volgde was een direct rode kaart voor Aron Hebbink. Het tiental van Jong De Graafschap kwam daarna op gelijke hoogte: Jonathan Vergara Berrio zorgde met een goed geplaatst schot voor de 2-2. De zege voor Go Ahead kwam tot stand in de slotfase, toen Julius Bliek en Maarten Pouwels scoorden: 2-4.

Vreman: "Waren dicht bij een resultaat"

Trainer Vreman hield een gemengd gevoel over aan het duel met Jong Go Ahead Eagles. "We knokten ons met tien man terug en waren dicht bij een resultaat. Maar uiteindelijk was het te weinig, nét niet genoeg...", vertelde Vreman, die de nodige verbeterpunten zag. "Op een aantal momenten was er te makkelijk balverlies, waardoor het spel onrustig werd. Het gaat erom dat je minder fouten maakt dan de tegenstander, daar worden vaak wedstrijden op beslist."

Opstelling Jong De Graafschap: Rondeel; Janssen, Van Amerongen, Van Doorn, Hekkers; Hebbink, Abdulahi, Vergara Berrio; Abkadri (80. Kruidbos), Leidsman (60. Van Nispen) en Burgzorg (60. Lieshout).

{asset:32839:url}{asset:32841:url}{asset:32843:url}{asset:32844:url}{asset:32845:url}{asset:32847:url}{asset:32848:url}{asset:32849:url}{asset:32850:url}{asset:32851:url}