​Flinke domper voor De Graafschap door late goals Jong PSV

De Graafschap heeft vrijdagavond tegen Jong PSV een 2-3 nederlaag geleden. In de slotfase kantelden de Eindhovenaren het duel volledig. Cody Gakpo was de doorn in het oog van de De Graafschap-defensie en scoorde tweemaal. Namens De Graafschap scoorden Lars Nieuwpoort en Youssef El Jebli.

Snelle openingstreffer

De Graafschap kende de nodige personele problemen voor het duel met PSV. Anthony van den Hurk en Elvio van Overbeek ontbraken tegen hun oude club door knieproblemen, Tim Receveur kampte met hamstringklachten en aanvoerder Sven Nieuwpoort was geschorst. Toch begonnen de Superboeren voortvarend in stadion De Vijverberg. Al na vijf minuten lag de bal in het mandje. Lars Nieuwpoort kopte een hoekschop van Mark Diemers via-via achter Eloy Room: 1-0.

Swingende El Jebli

Onder aanvoering van de sterk spelende Youssef El Jebli nam De Graafschap na twaalf minuten verder afstand. De balkunstenaar schilderde een afvallende bal op fabelachtige wijze in de kruising: 2-0. Het leek daarna een eenzijdige wedstrijd te worden, omdat Jong PSV een nieuwe inzet van Daryl van Mieghem op de lijn keerde. In het enerverende eerste gedeelte van de wedstrijd counterde de uitploeg vlak daarna naar de aansluitingstreffer.

{asset:27461:url}

Goal Jong PSV en supersafe

Na een kwartier miste Joël Piroe een dikke kans, maar twee minuten later rondde Cody Gakpo een snelle aanval beheerst af: 2-1. Door twee reddingen van Room, op een poging van Sjoerd Ars en na opnieuw een geweldige pegel van El Jebli, bleef het tot aan de rust 2-1. In de beginfase van de tweede helft beet Jong PSV wat meer van zich af, zonder tot honderd procent kansen te komen. De Graafschap had de wedstrijd op slot kunnen gooien via Ars en via Daryl van Mieghem. Room redde keer op keer en hield Jong PSV in leven.

Jong PSV pakt de punten

Tien minuten voor tijd kregen de Eindhovenaren zelfs dé kans op de 2-2, nadat Myenty Abena in de zestien een overtreding op Gakpo beging. Dante Rigo benutte de strafschop koel: 2-2. Frank Olijve had De Graafschap nog aan de zege kunnen helpen, na een hakbal van Fabian Serrarens. Hij stuitte, net als Delano Burgzorg iets later, op Room. Aan de andere kant maakte de dekselse Gakpo de 3-2. Een flinke domper.

{asset:27462:url}

De Graafschap - Jong PSV: 2-3

Arbiter Clay Ruperti | Toeschouwers: 8.072

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Lars Nieuwpoort (5.), 2-0 Youssef El Jebli (12.), 2-1 Cody Gakpo (17.), 2-2 Dante Rigo (81./pen.), 3-2 Cody Gakpo (90+2.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, Van Diermen, L. Nieuwpoort, Driver (51. Klaasen); Diemers, Tutuarima, Olijve; Van Mieghem, Ars (69. Serrarens) en El Jebli (84. Burgzorg).

Opstelling Jong PSV: Room; Van Vlerken, Teze, Obispo (64. Bannani), Carolina; Rigo, Lundqvist, Duarte; Verreth (72. Ritzmaier), Piroe (56. Laursen) en Gakpo.

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Diermen (50.)

Gele kaart(en) Jong PSV: Room (86.)