Filip Bednarek: "Gelukkig stond ik op de goede plek"


Filip Bednarek: "Gelukkig stond ik op de goede plek"

Filip Bednarek had een groot aandeel in 2-0 de zege van De Graafschap op MVV. De goalie hield De Graafschap in de slotfase op de been met een aantal belangrijke reddingen. Dankzij Bednarek bleef de nul staan en doet de ploeg van Henk de Jong nog volop mee voor een plek bij de play-offs.

Stugge wedstrijd

"Je weet dat dit soort wedstrijden stug zijn", begon Bednarek zijn verhaal. "Vrijdag een zware pot gehad en vandaag moesten we weer, dus we hadden weinig tijd om te herstellen. We kwam vroeg op voorsprong, dat gaf energie. Maar daarna kwamen zij beter in hun spel. In de tweede helft ging MVV op zoek naar de aanval en kregen wij geen grip op hun opbouw. Dan weet je dat die een keer goed gaat vallen. Gelukkig stond ik op de goede plek en konden we de wedstrijd over de streep trekken", bleef de keeper na afloop bescheiden over zijn rol.

Twee mogelijkheden voor de play-offs

Doordat Cambuur ook won valt de beslissing voor de vierde periode aankomende vrijdag op bezoek bij Almere City FC. "Hopelijk slepen we 'm binnen en anders gaan we voor de tiende plek, dat is ook nog steeds haalbaar." In beide gevallen is De Graafschap afhankelijk van resultaten op de andere velden. "Er zijn nog negen punten te halen. Laten we hopen dat de tegenstanders punten laten liggen. We hebben niet alles in eigen hand. Dat is jammer."

'Samen alles geven'

Voor Bednarek en zijn teamgenoten was de boodschap van de supporters na afloop duidelijk. Nog drie keer 'samen alles geven'. Te beginnen vrijdag in Almere. "Of het nou vrijdag of volgende week is... Aankomende wedstrijd moeten we zeker drie punten halen. Je ziet dat de supporters ons dit seizoen geholpen hebben in moeilijke tijden. Laten we hopen dat dit aankomende vrijdag net zo is."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht