Fabian Serrarens ziet De Graafschap uitblinken: "Scoren in play-offs is heerlijk"


Fabian Serrarens ziet De Graafschap uitblinken: "Scoren in play-offs is heerlijk"

Fabian Serrarens vierde zondag met zijn teamgenoten een klein feestje, na afloop van de spannende kraker tegen Telstar. De Superboeren wonnen met 4-2 en bereikten daardoor de finale van de Jupiler Play-Offs, waarin Almere City FC de tegenstander wordt. Serrarens, doelpuntenmaker van de belangrijke 3-1 en verkozen tot Man of the Match, kijkt uit naar de dubbele confrontatie.

Mooi én belangrijk doelpunt

Na het derde Doetinchemse doelpunt - van de voet van Serrarens - leek het duel beslist. "Het was een mooie goal", blikte Serrarens terug. "Daryl (van Mieghem) stapte over de bal heen na een prachtige voorzet van Youssef (El Jebli). We dachten het daarna uit te kunnen spelen, maar de 3-2 uit een strafschop maakte het weer spannend." De mannen van trainer Henk de Jong herstelden zich razendsnel en kwamen dankzij Daryl van Mieghem op 4-2.

Volop spanning

"We hebben het spannender gemaakt dan nodig was, maar de overwinning is het enige dat telt", vond Serrarens. De Graafschap speelde een overtuigende eerste helft, waarin Lars Nieuwpoort en Youssef El Jebli voor een 2-0 voorsprong zorgden. "Tot aan de 2-1 (vrije trap van Mohamed Hamdaoui, red.) was Telstar niet gevaarlijk geweest. In de slotfase speelden ze opportunistisch, maar hielden we goed stand. Ze creëerden nauwelijks kansen."

"Scoren in play-offs is heerlijk"

Serrarens maakte in het reguliere seizoen al twaalf doelpunten en was in de heenwedstrijd tegen Telstar de maker van de 2-2. "Als spits wil je altijd scoren, maar goals in de play-offs zijn altijd meer waard. Dat is heerlijk", zei Serrarens met een glimlach. "Iedere aanvaller bij ons scoort makkelijk en zorgt voor gevaar. Het maakt echter niet uit wie het doelpunt maakt, als we maar scoren én de finale van de play-offs winnen..."

03-IMG_3599.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht