U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Erelid en oud-trainer Simon Kistemaker overleden


Erelid en oud-trainer Simon Kistemaker overleden

Vanmorgen bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid en oud-trainer Simon Kistemaker op 81-jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Heemskerk. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

Ongeslagen kampioen

Simon kwam in 1989 naar Doetinchem als opvolger van Arie Stehouwer en Ben Zweers. In het eerste seizoen onder leiding van de IJmuidenaar eindigen de Superboeren als zevende in de eerste divisie, met onder meer spelers als John Leeuwerik, Ron Olyslager, Jan Vreman en Chris Trentelman. Het tweede seizoen onder leiding van Simon is er één dat voor altijd in de Achterhoekse geschiedenisboeken staat. Het elftal wordt, met nog vier duels te gaan, ongeslagen kampioen. In de kampioenswedstrijd verslaan de Superboeren Helmond Sport met 3-1. ‘De Kist’ zal echter niet alleen vanwege die prestatie voor altijd in het hart van de supporters van De Graafschap gesloten blijven.

Klik met supporters

Vanaf het eerste moment is er een klik tussen de flamboyante oefenmeester en het Achterhoekse publiek. Simon wint de supporters voor zich door een authentieke speelstijl in te voeren. Mooi voetballen als het kan, naar voren omdat het moet. Het is de basis voor de speelstijl die later zal worden aangeduid als ‘D’RAN-voetbal’. Tot op de dag van vandaag is het de stijl van spelen die door supporters wordt gezien als dé speelstijl voor De Graafschap.

Publiek opjutten vanaf de zijlijn

In zijn tijd als hoofdtrainer in de Achterhoek toont Simon zich ook een trainer met een oog voor talent en de balans in een elftal. Zo haalt hij voor het seizoen 1990/1991 onder andere Peter Hofstede van de amateurs van OVC ’85 uit Oosterbeek en Eric Redeker van het Winterswijkse WVC. Daar staat tegenover dat hij routinier Jurrie Koolhof aantrekt en in een later stadium Hans Kraay Jr. overneemt van FC Eindhoven. Koolhof en Hofstede vormen een illuster aanvallend duo. De jonge aanvaller Hofstede zorgt zelfs voor een clubrecord door 31 keer te scoren dat seizoen. Simon jut gedurende de seizoenen dat hij de scepter zwaait in Doetinchem het publiek op vanaf de zijlijn. Het spel en de uitstraling van zijn ploeg zorgen ervoor dat de bezoekersaantallen van De Vijverberg gestaag stijgen tot wel drie keer zoveel als voor zijn aanstelling.

Achterhoek in het hart gesloten

Dankzij zijn werkwijze sluiten de supporters Simon in hun harten. Andersom sluiten Simon en zijn vrouw Thea de Achterhoek in hun harten. Ook nadat hij op 8 oktober 1992 het bestuur mededeelt te zullen stoppen aan het einde van dat seizoen. In de jaren na zijn vertrek neemt zijn populariteit in de Achterhoek alleen maar toe. Simon blijft onlosmakelijk verbonden met De Graafschap en is vanaf dat moment een graag geziene gast in de Achterhoek. Hij wordt tot op de dag van vandaag geprezen voor wat hij voor de club heeft betekend. In 2016 wordt Simon geëerd met een benoeming tot erelid van de Vereniging Betaald Voetbal De Graafschap. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse wordt hij in het zonnetje gezet en luid toegejuicht door onze supporters. Onlangs is Simon door de Brigata Tifosi op één van de stadionmuren vereeuwigd.

Met Simon verliezen wij een zeer gewaardeerd lid van onze blauw-witte familie. De herinnering aan hem zal altijd blijven voortleven in de Achterhoek en in onze club.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
vr
10
dec.
20:00
uur
Helmondsport
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner