Elvio van Overbeek bekleedt andere rol: "Beviel mij goed"


Elvio van Overbeek bekleedt andere rol: "Beviel mij goed"

De Graafschap kon de reeks van vijf zeges op rij vrijdagavond geen vervolg geven tegen Fortuna Sittard. Al vroeg leek er niets meer te halen in Limburg, want door een rode kaart van Nathaniel Will speelden de Superboeren ruim een uur lang met tien man. De schade bleef echter beperkt tot een 3-2 verlies. Door het wegsturen van Will mocht Elvio van Overbeek als invaller de nodige minuten maken, als rechtsback met drang naar voren.

"Als verdediger anders denken"

"Deze rol beviel mij wel goed. Het was wel even wennen, want als verdediger moet je anders denken dan als aanvaller. Na de rode kaart wilden we met vijf verdedigers blijven spelen, want anders ligt alles open achterin. Ik kreeg van de trainer de taak om de centrumverdedigers te ondersteunen en wanneer het kon de diepte te zoeken en als een soort rechtsbuiten te spelen. Op die plek kan ik mijn kwaliteiten toch het beste benutten", vertelde Van Overbeek, van origine een buitenspeler, in de catacomben.

Eerste keer rechtsback

Van Overbeek speelde in een competitiewedstrijd nog niet eerder als rechtsback, maar helemaal nieuw was die positie niet voor hem. "Op de trainingen oefenen we hier soms wel op, maar dan doen we het in een 11-tegen-11 partij. Nu kwam ik erin toen we met tien man stonden. Dat was jammer en lastig, want toen lag de focus toch meer op het verdedigen. Waar ik liever speel? Ik speel liever als rechtsbuiten dan als rechtsback, maar als de trainer mij nodig heeft als rechtsback, dan vind ik dat ook goed."

"Even moeilijk op de bank"

Voor Van Overbeek waren het zijn eerste speelminuten sinds enige tijd. In de vier voorgaande duels mocht hij namelijk niet invallen. "Als het team goed staat, is het moeilijk om erin te komen. De trainer gaat dan niet veel wisselen en dat is normaal. Het was voor mij wel even moeilijk om op de bank te zitten en niet in te vallen, maar ik heb bij de beloften wel minuten gemaakt en mijn conditie op peil kunnen houden. Verder kon ik niet anders dan wachten op een kans als deze", vervolgde Van Overbeek.

Fantastische support

Tot genoegen van Van Overbeek bleven de 300 meegereisde supporters de gehele wedstrijd achter De Graafschap staan. "Het is fantastisch om zulke supporters te hebben. Ondanks de achterstand bleven de supporters achter ons staan. Ze weten dat we er keihard voor blijven werken, ook al staan we achter. Nu moeten we het over twee weken thuis weer oppakken tegen Jong PSV."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda