Youssef El Jebli vol bewondering: "Dat was zo fantastisch"


Youssef El Jebli vol bewondering: "Dat was zo fantastisch"

Youssef El Jebli had een belangrijke rol in de geweldige return van de halve finale van de play-offs tegen Telstar. In de met 4-2 gewonnen wedstrijd was El Jebli éénmaal trefzeker en daarnaast was hij goed voor een assist. Door de fraaie zege werd de finale van de play-offs bereikt.

"Zonder supporters zijn we niks"

De Vijverberg stond al voor de wedstrijd op zijn kop. Vlak voor aanvang was een geweldig spandoek te zien die de gehele Roodbergen-tribune bestreek. El Jebli sprak er met bewondering over na afloop. "Dat was zo fantastisch…Zaterdag zagen we al dat de supporters ermee bezig waren. We hebben toen niet gezien hoe het spandoek eruit zag, maar het was echt mooi. Zonder de supporters zijn we niks. Als je ziet hoe vol het stadion zat..."

Tekst gaat verder onder de foto

t-Geet-hier-spoken.jpg

"Gelijk volle bak"

"We gingen gelijk volle bak en dat betaalde zich uit. We scoorden bijna direct de 1-0 via Lars (Nieuwpoort). Uiteindelijk werd het een prachtige wedstrijd met veel spektakel. Er gebeurde veel en het was spannend", vertelde El Jebli na de wedstrijd in de catacomben. De creatieve middenvelder was vooral in de eerste helft aanwezig. Hij was twee keer gevaarlijk met een goed schot en scoorde.

El Jebli laat zich zien

"Ik zat lekker in de wedstrijd. Ik had na een kwartier spelen een goed schot van ver, maar die ging helaas naast en ik had wat voorzetjes", vervolgde El Jelbi, die na 25 minuten op fraaie wijze de 2-0 binnenkopte uit een voorzet. Voor El Jebli is dat bijzonder, daar hij nauwelijks scoort met zijn hoofd. "NEC-uit scoorde ik wel met een kopbal. Die bal kon ik induiken, maar deze kopbal was overtuigender. Dat was heel lekker. Vlak voor de rust had ik nog een schot die net over ging, maar dat was een lastige bal. Als die erin was gegaan, was dat heel mooi geweest, want dan had het 3-0 gestaan bij de rust."

"Wij hadden het onder controle"

Telstar kwam er in de eerste helft niet aan te pas, omdat De Graafschap de druk erop bleef houden. "Wij hadden het goed onder controle. We zaten er bovenop en Telstar kon alleen de lange bal spelen. Zij hoopten dat de bal goed zou vallen, maar wij speelden erg geconcentreerd", vervolgde El Jebli. Al vroeg in de tweede helft kwam Telstar terug tot 2-1 via een vrije trap van Mohamed Hamdaoui. "Dat was zonde, maar zulke dingen horen erbij in zo'n wedstrijd. Dat valt altijd samen, maar we hebben het daarna goed opgelost."

Lof voor Serrarens

Halverwege de tweede helft scoorde Man of the Match Fabian Serrarens de 3-1 na een prachtige voorzet van El Jebli vanaf de rechterflank. "Dat was gewoon een lekkere bal van mij en Serrarens schoot hem uitstekend binnen. Fabian is erg belangrijk voor ons en is gewoon een hele goede speler. Hij is fysiek sterk en houdt continu twee of meer tegenstanders bezig." Telstar kwam via een benutte strafschop van Andrija Novakovich nog wel terug naar 3-1, maar even later voor tijd maakte Daryl van Mieghem de 4-2. "Toen was het eigenlijk wel beslist. Je moet dan hopen dat de bal niet goed valt voor Telstar en dat gebeurde gelukkig."

09-IMG_3750.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht