Eén grote familie op eerste training De Graafschap (sfeerverslag)


Eén grote familie op eerste training De Graafschap (sfeerverslag)

Het seizoen 2017-2018 is officieel begonnen voor De Graafschap. In Westendorp stapte de vernieuwde selectie op zondag het veld op, onder luid applaus van de honderden aanwezige supporters. De spelers en staf werden onthaald met vuurwerk en hadden oog voor iedereen.

Rondo met kinderen

De training begon namelijk met een rondo, samen met jonge Superboeren. Trainer Henk de Jong keek met een brede glimlach op zijn gelaat toe. Ook clubicoon Jan Vreman, aankomend seizoen trainer van Jong De Graafschap, stond samen met de andere stafleden met plezier te coachen. Er was een springkussen voor de kleine fans, terwijl de overige supporters in de felle zon toekeken hoe de spelers zich in het zweet werkten.

Eén grote familie

Na afloop stroomde het veld vol met selfie- en handtekeningenjagers, die zich stuk voor stuk meer dan welkom voelden. Het was één grote familie bij de eerste training in de voorbereiding. De Jong kiest met opzet voor een oefenschema van zes weken. "We krijgen een heel lang seizoen, zonder vrije weekenden. Een periode van zes weken is ruim voldoende, omdat we een jaar lang door voetballen."

De Jong: "Jongens extra gretig"

"De jongens hebben me gezegd dat ze extra gretig zijn. Zo was het ook echt, dat zag je vandaag. Ik moest ze zelfs remmen", lacht De Jong, die wel veel trainingsarbeid verwacht. "Drie keer per dag trainen, niet alleen op het veld, maar ook binnen." De coach genoot zondag van de interactie met de fans en het voetballen met de kinderen. "Alles was aanwezig, gewoon genieten. Ik vind ook dat zoiets bij deze club hoort."

Straalman staat te popelen 

Superboer Bart Straalman, die afgelopen zomer zijn contract verlengde, heeft veel zin in aankomend voetbaljaar. "We hebben de groep vroeg in de voorbereiding al compleet. Dat is lekker werken, zo kunnen we ons de komende zes weken voorbereiden op de competitie. De tegenstanders in de voorbereiding zijn van goed niveau, zodat we aan elkaar kunnen wennen en als team kunnen groeien."

"De Graafschap leeft"

"De doelstelling? Ik vind dat we sowieso bovenin moeten meedraaien en dus meespelen voor promotie. Vorig seizoen waren we dichtbij het halen van de vierde periode en haalden we in de tweede seizoenshelft veel punten met goed voetbal. Samen met de nieuwe spelers gaan we er een mooi jaar van maken", zegt Straalman, die genoot van de opkomst bij de eerste training. "Daaraan zie je dat De Graafschap een grote club is en erg leeft. Dat is mooi om te zien."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht