U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Drukbezochte eerste training trekt duizend supporters (foto's en video)


Het seizoen 2019-'20 is officieel begonnen voor De Graafschap. Zondag, tegen de klok van 12:00 uur, stapte de vernieuwde selectie onder leiding van trainer Mike Snoei bij SVDW het veld op. Het onthaal was warm én sfeervol. Een kleine duizend supporters zagen van dichtbij hoe de Superboeren de eerste training afwerkten.

Vijf nieuwe spelers

De training begon met loop- en passwerk en ook werden er enkele oefeningen uitgevoerd. De vijf nieuwe spelers - Gregor Breinburg, Toine van Huizen, Ralf Seuntjens, Jesse Schuurman en Roland Baas - maakten uiteraard deel uit van de spelersgroep. Datzelfde gold voor een aantal jeugdspelers en de proefspelers Fahd Aktaou en Jasper van Heertum. De honderden supporters zagen het rustig aan, genietend in de schaduw of lekker in het zonnetje.

"Er was een goede match"

Na afloop stroomde het veld vol met selfie- en handtekeningenjagers, die zich allemaal welkom voelden. Natuurlijk spraken we met enkele spelers. Zo was de van Telstar overgekomen verdediger Van Huizen onder de indruk van de ambiance op de velden van SVDW. "Dit was mooi en leuk. Zeker ook door het applaus dat we kregen. Als je ziet hoeveel mensen er zijn gekomen… Dat zijn leuke dingen. Je merkt aan alles dat De Graafschap een stuk groter is dan Telstar. Ik denk dat ik hier goed pas omdat ik ook nuchter ben. Er was een goede match, dus ik heb een uitstekend gevoel. Er staat al een mooie as met ervaren spelers, maar ook jonge talenten. Ik houd van het spelletje en wil het graag bij De Graafschap laten zien."

Tekst gaat verder onder de Tweet

Mee met Snoei: "Goed gevoel"

Van Huizen is meegekomen met trainer Mike Snoei, met wie de sterke verdediger de laatste twee seizoenen samenwerkte. "De trainer wilde mij graag erbij hebben. Dat is zeker van invloed geweest op mijn keuze. Er was ook interesse van andere clubs en ik kon ook bij Telstar blijven, maar ik had een goed gevoel bij De Graafschap. Ik denk dat deze club bij mij past en ik wil ervoor gaan. Ik schroom niet om de duels in te gaan, maar wil ook van waarde zijn in de opbouw. Ik ben bij AZ opgeleid volgens de Nederlandse voetbalschool. Ik hoop het 'echte' verdedigen te kunnen combineren met het voetballen van achteruit."

Seuntjens: "Ik ben heel positief"

Spits Seuntjens was na de training ook louter positief. "Lekker om weer te beginnen, zeker met deze goede support. Ik ben heel positief en de verwachtingen zijn hoog, maar ik heb zelf ook een hoog verwachtingspatroon. Het is leuk dat iedereen positief is over mijn komst, maar ik laat me niet meer gek maken. Het is nu even wennen omdat ik de laatste tijd voor mezelf heb getraind. Ik ben fit en in de komende periode kunnen we mooi gaan groeien als team." Doel- en clubman Jordy Rondeel is op zijn beurt ambitieus voor komend seizoen. "Ik wil voor mijn kansen gaan. Ik ga de concurrentie aan en wil gaan uitvechten wie de eerste keeper gaat worden."

{asset:36102:url}

{asset:36097:url}

{asset:36098:url}

{asset:36099:url}

{asset:36100:url}

{asset:36101:url}

{asset:36103:url}

{asset:36104:url}

{asset:36105:url}

{asset:36106:url}

{asset:36107:url}

{asset:36108:url}

{asset:36109:url}

{asset:36110:url}

{asset:36111:url}

{asset:36112:url}

{asset:36113:url}

{asset:36114:url}



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner