Debutant Myron Boadu en Calvin Stengs schitteren tijdens 4-2 zege Jong Oranje


Debutant Myron Boadu en Calvin Stengs schitteren tijdens 4-2 zege Jong Oranje

Jong Oranje heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om kwalificatie voor het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië. De Nederlandse beloften boekten vrijdagavond op een goedgevulde Vijverberg een 4-2 overwinning op de leeftijdsgenoten van Portugal. Myron Boadu luisterde zijn debuut op met een dubbelslag. Dinsdag gaat Oranje op bezoek in Noorwegen.

Tandem van AZ slaat toe

Oranje had niet lang nodig om het bal te openen in Doetinchem en het doelpunt was van Alkmaarse makelij. Na acht minuten kwam de bal na een gekraakt schot van Teun Koopmeiners terecht voor de voeten van Calvin Stengs. De buitenspeler bood Boadu een niet te missen kans: 1-0. Portugal deed qua veldspel zeker niet onder voor de tegenstander en kreeg na de 1-0 twee serieuze mogelijkheden: doelman Maarten Paes stopte een knal van Rafael Leão en had even later ook een antwoord op een poging vanuit de tweede lijn.

Twee strafschoppen

Oranje kwam hierna nog twee keer dreigend opzetten, maar beide keren werd Boadu teruggefloten vanwege buitenspel. In de slotfase van de eerste helft viel de gelijkmaker: aanvoerder Diogo Queirós kopte na een afgemeten voorzet binnen. Oranje wist de voorsprong na de pauze gauw te herstellen. Na een handsbal van Nuno Tavares ging de bal op de stip en aanvoerder Koopmeiners schoot onberispelijk binnen. Een klein kwartier later mocht ook het bezoek aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Owen Wijndal. Gedson Fernandes ging achter de bal staan en stuurde Paes de andere hoek op: 2-2.

Boadu: matchwinner en publiekswissel

Na de gelijkmaker gebeurde er lange tijd weinig meer voor de doelen. Tot tien minuten voor tijd, want toen moest Paes twee keer in actie komen op inzetten van dichtbij. Even later viel aan de andere kant de beslissing: Boadu liep de bal binnen na een lage voorzet van Stengs, die dus andermaal de aangever was. Boadu werd hierna getrakteerd op een applauswissel en zag hoe Stengs er nog 4-2 van maakte door via de paal binnen te schilderen. Boadu en Stengs bleken na het slotsignaal bijzonder populair onder de tientallen handtekeningenjagers.

Jong Oranje voelt zich thuis

Ook centrumverdediger Perr Schuurs van Ajax deelde enkele handtekeningen uit: "Die kinderen komen speciaal voor ons kijken. Het is leuk om dan wat terug te kunnen doen, want we zijn blij dat ze er zijn." De ambiance in het stadion beviel Schuurs opnieuw goed. "De capaciteit maakt dat er hier ook een mooie sfeer kan ontstaan. Daardoor voelen we ons hier echt thuis, het voelt vertrouwd."

Opstelling Jong Oranje: Paes; Zeefuik, Schuurs, Van Drongelen, Wijndal; Reis, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Boadu (89. Sierhuis) en Kluivert (66. Gakpo).

Oranje-vs-Portugal-1.jpg

Oranje-vs-Portugal-4.jpg

Oranje-vs-Portugal-2.jpg

Oranje-vs-Portugal-5.jpg

Oranje-vs-Portugal-6.jpg

Oranje-vs-Portugal-7.jpg

KA_5020.JPG

KA_5047.JPG

KA_5114.JPG
Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht